IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Биткойнът не помогна на Square да изпълни очакванията

Продажбите на криптовалутата не допринесоха достатъчно за общите приходи на компанията на Джак Дорси

11:50 | 05.11.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Компанията за дигитални разплащания Square, управлявана от Джак Дорси, отчете разочароващи приходи от продажби за третото тримесечие заради спада на свързаните с биткойна приходи от Cash App спрямо предходния период. Акциите поевтиняха по време на следборсовата търговия, пише Bloomberg.

Общите приходи от продажби за тримесечието са достигнали 3,84 млрд. долара, или с 27% повече спрямо година по-рано, но са под средната прогноза на анализаторите за 4,51 млрд. долара, сочат данни, събрани от Bloomberg. Брутната печалба, която включва такси от услугата Cash App и бизнеса Seller, са 1,13 млрд. долара за периода. Това представлява увеличение от 43% спрямо година по-рано, но е малка промяна спрямо второто тримесечие.

Въпреки че приходите от продажби на биткойн са достигнали 1,82 млрд. долара, като представляват 47% от общите приходи от продажби на Square, тези трансакции са допринесли малко за печалбата на компанията. Приходите от продажби на криптовалути са генерирали едва 3,7% от брутната печалба на Square през третото тримесечие, заяви компанията.

Биткойн трансакциите през Cash App нараснаха значително през последните две години, но приходите от биткойн могат да са подвеждаща метрика. Square отчита всички продажби на биткойн като приходи, коментира главният финансов директор Амрита Ахуя. Ето защо сумата може да изглежда твърде голяма и зависи от неща като ценовата волатилност.

Цената на акциите на базираната в Сан Франциско Square спадна с около 5% по време на следборсовата търговия. От началото на годината тя е нараснала с 14%.

Ахуя твърди, че компанията се опитва да изгради други продукти и функции, свързани с биткойна, отвъд покупките и продажбите на валутата. Главният изпълнителен директор Джак Дорси, който управлява и Twitter, е голям поддръжник на биткойна и често пише в Twitter за криптовалутата. Square придоби биткойни на стойност 170 млн. долара през февруари 2021 г.

Запитан дали Square планира да добави възможността за покупка на други криптовалути в Cash App, от компанията посочват, че са „фокусирани върху биткойна“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
Геро от Германия
преди 2 години
Факти :Последно тримесечие - спад с 10.8% на цената на акциитеПоследните 12 месеца - 44,47 % увеличение на цената на акциитеОт 2018 насам, когато Биткойн бе добавен като опция - над 600 % увеличение на акциите.When in doubt - zoom out.С такива некомпетентни, манипулитивни, подвеждащи и неотговярящи на истината статии може единствено задните частни да си почистите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още