Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Тунелът към еврото се стеснява

Процесът по смяна на валутата в България се ускорява - и става все по-непрозрачен

   1| 2    
1
 
2
 
13
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Според мен е избран правилния подход по този въпрос. Обществено допитване, рефервндуми това е лоша идея, въпроса е сложен и само загуба на пари би било. До народа има смисъл да се правят допитвания за прости но важни дилеми. Например: трябва ли парламентарния мандат да е 4 или да е 5г. Трябва ли да имаме 240 депутата или 180 и т.н.
4
 
3
 
12
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
И кой реши да НАБУТА страната да ползва еврото. Кой ? Кой Партия. Тази дето управлява 12 г със ОНЗИ с джипката. Кой го реши и то без да се допита до народа. Значи искате кокала и се започват подкупи измами и какви ли не ШМЕКЕРИИ а за такъв важен въпрос какво решавате ЕДНОЛИЧНО че народа е *** така ли мили герберчета, бесепарчета и каккви ли не палтийки с екзотични имена и още по надути лозунги.Не сме народ, не сме народ, а ***,хора, дето нищо не щат да вършат.Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.И не знаем, не можеме, не щемеда работим за себе си със време.Само знаем и можеме, и щемеедин други злобно да се ядеме...Помежду си лихи, буйни, топорни,пред други сме тихи, мирни, покорни...Все нас тъпчат кой отдето завърне,щот сме туткун, щото не сме кадърни...Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -а всякому мерамът е развала...Не сме народ! Не сме народ, а ***,пак ще кажа и с това ще да свърша.
3
 
5
 
11
julian12 до: nikiangel
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Именно защото народа е 20% ваксиниран т.ябва да се пита. Това е народ, който не иска да е подчинен на глобалното заробване и тирания. Масово умират хора от тия химии. Това даже не са и ваксини.
1
 
7
 
10
doba до: dr.5rov
преди 2 месеца
dr.5rovдо:Solar Power, Дания примерно е в абцолютно същото положение като БГ. Тяхната крона е фиксирана към еврото. НО не се натискат за евро :)
4
 
5
 
9
doba до: nikiangel
преди 2 месеца
nikiangel, не подценявай Народа. Хората са казали - глас народен - глас Божи!
1
 
10
 
8
преди 2 месеца
Ама има ли светлина в края на тунела или още не се знае? Щото ако няма да земем да се връщаме обратно преди да сме влезли толкова надълбоко, че да не може да се излезе от дупката.
4
 
10
 
7
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Да се дискутира такъв въпрос сред общество което е 20% ваксинирано, от които половината са с фалшиви сертификати а 90% са молекулярни биолози (или поне се мислят за такива)? Пределно ясно е какво ще искат (на 2 чаши ракия). Да се откачаме от всички валути и с голия си задник да почваме да мачкаме таралежи. Е не мерси, допитване до тази сга н не е нужно.
2
 
11
 
6
dr.5rov до: Solar Power
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Коментар #1 казва най-важното. Оставането ни във валутен борд по-нататък ще е пагубно по разни причини. Що се отнася до еврото, трябва винаги да помним, че каквото и да се случи с него, ще се случи и с лева при валутен борд към еврото. Излизането ни от борда и преминаване към свободен курс е другата ни възможност. Този вариант предоставя голяма свобода за развитие. Това обаче ще е катастофално за нас, защото нямаме финасовия, икономически и всякакъв друг елит, който да води политики като страните, които са представени в статията като успешни страни без евро. За съжаление нашият елит много бързо ще докара страната ни до нивото на някоя от изброените в коментар #3. Така, че просто трябва да изберем по-малкото зло. Много от изброените недостатъците, посочени в статията са възможни, но могат да се минимизират или избегнат, но нещата пак опират до качеството на елита ни. Най-голямата опасност разбира се е курсът лев/евро по който ще влезем в еврозоната. Така както вървят нещата у нас за сега, най-вероятно ще е друг и това може да е и цел на някои среди в чужбина и у нас. Що се отнася до данните от анкетата, те само показват нивото на финансовата култура на хората.
7
 
7
 
5
abdul до: zelka007
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Купуват?! Нее.. при отворен пазар това се нарича продаване. турция залива европейските пазари със стоки, защото вече са много по-конкурентни.. иначе отдавна да са му били шута на ердо.
7
 
5
 
4
KMETA до: zelka007
преди 2 месеца
Ти па сигур снощи си пил ракия със сичките и си ги питал кво купуват.