Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Ядрената енергия има своята роля в предотвратяването на климатичната катастрофа

Тя има повече недостатъци, рискове и компромиси от останалите средства, но те не са толкова големи

   1| 2    
5
 
2
 
12
fon
преди 2 месеца
На първо място в България трябва да стане ясно на всички, дори и на последната червена пенсия, че ядрената енергия от нови АЕЦ е изключително скъпа и тогава може да се пристъпи към обсъждане на други въпроси за АЕЦ.
5
 
0
 
11
zelka007 до: Valentin13
преди 2 месеца
така е , в неделя е било слабичко откъм вятър . случва се . но през останалото време си бичат по 9-10ГВт мощност постоянно ... :))) ... за там що не се напъваш да коментираш ... ?! ... и на този фон , ще строят около 31 нови офшорни вятърни парка на стойност 93млрд само през следващите 5 години , като 8 от тях са гигаватови проекти с по 150-200 от най-модерните турбини на ферма ... инсталират и литиеви мегабатерии за стабилизиране ... те тъй си вървят нещата в ингилизко ...
1
 
3
 
10
Valentin13 до: zelka007
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Британия обяви, че миналия понеделник силата на ветровете са били на най-ниско ниво от последните 57 дни. В Германия беше преди това. Всеки, който следи тенденциите ще забележи, че все по.често се прокрадват идеи за посока към ядрена енергетика, защото слънчевата енергия е недостатъчна и употребата и създава огромни проблеми и несигурност.
6
 
1
 
9
zelka007 до: 0pk
преди 2 месеца
и къде ги тия реактори на талази дето ти се привиждат в офисна следобедната дрямка ... ?! ... ловя се на бас със всеки , че това което виждате като тенденция , да се гасят все повече реактори и да се строят все по-малко ще продължи и следващите 20 години ... фотоволтаиците и перките ще се наложат окончателно и безапелационно . а за феновете на ядрената енергетика , ще остане да четат такива бодряшки материали , като този ...
4
 
1
 
8
zelka007 до: дядя Вова
преди 2 месеца
а тъй те искам ... :))) ... брутален ...
3
 
0
 
7
zelka007 до: evlogi
преди 2 месеца
google --> traveling-wave reactor (TWR)
2
 
3
 
6
khao до: 0pk
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
демек фуя резко се наклони към твоята дупка, хахаха ... с това, требва, ама нема!
5
 
5
 
5
дядя Вова до: 0pk
преди 2 месеца
"Има обаче и друг проблем - уран няма да има за всички :D "Е, те джурналята ще ти кажат, че целиот уран на света е складиран под Статуята на свободата, но старшинката в Кремъл държи ключовете, явките и паролите. По стара КГБ-ейска традиция :)
0
 
3
 
4
evlogi до: bgMan
преди 2 месеца
Това с бягащата вълна същото ли е като реактори с бързи неутрони или е друга технология?
5
 
2
 
3
преди 2 месеца
Всички надежди са вперени в няколко пробива при термоядрения синтез и нов тип ядрени реактори с бягаща вълна, които ще се зареждат 1 път на 30-40 години.