IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов: Ще предложа премиер, който е отдалечен от ГЕРБ

ГЕРБ ще задържи мандата за съставяне на правителство за седмица

20:05 | 11.11.21 г. 3
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;БГНЕС/БЛАГОЙ КИРИЛОВ</em></p>

Снимка: БГНЕС/БЛАГОЙ КИРИЛОВ

ГЕРБ не води предварителни разговори с никой, но ако вотът в неделя приключи без ясен победител, политическата формация ще предложи кандидат, който не е свързан с партията, заяви пред bTV лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Ако са такива резултатите, аз ще сложа един съвсем различен кандидат за премиер. Абсолютно отдалечен от ГЕРБ. Като (Анастас) Герджиков – нито го подкрепяме за президент и е 100% независим от ГЕРБ. Такъв премиер ще предложа и ще му възложа да преговаря с другите партии, ще гледам да е такъв, че да може да преговаря с всички. Ще задържим една седмица мандата“, изтъкна Борисов. 

Той подчерта, че има предвид конкретен човек за кандидатурата, но няма да обяви името му.

Според Борисов прочитът на проучванията показва, че „и без (Румен) Радев не може, но и без Борисов не може“.

По думите му отговорната позиция би била „поне за шест месеца да оставим нашата омраза ида не пречим на хората“, но това не е предложение за примирие.

Борисов коментира и темата със съхраняваните 199 машини в склад на доставчика „Сиела Норма“.

"След днешните изявления на ЦИК, да продължим да говорим за това, е непродуктивно. И малкото българи, които ходят да гласуваме, ще ги откажем. Всички политици сме в тази битка - изборите. Хаосът е тотален и пълен навсякъде. Дори в машините, флашките, пластиките. Каквото и да кажеш, то е абсурдно. Машините заминали за чужбина, ЦИК не знаят кои машини. Ошашавихме хората", коментира Борисов. "Миналата събота казахме за 228 машини. Радев е назначил (Бойко) Рашков по конституция. Единствената му роля е да има честни и прозрачни избори. В четвъртък ЦИК сезира за нередности този, който отговаря за избори и той си назначава проверка на себе си и казва, че до довечера ще отговори", обясни Борисов.

Според него Радев вече е трябвало да му поиска оставката и да сложи „някой честен човек на негово място“. По думите му и предишните избори са били фалшифицирани, но според него пред ГЕРБ няма вариант да не признаят изборите.

"Радев наложи хаос в държавата. При такава ситуация, такава разделена държава не знам как ще се оправим" - обясни Борисов и допълни, че това не са политически изказвания. "Преди година ви предупредих, защото този занаят го упражнявам 10-12 години. Балансираш между НАТО, Атлантицитите, ЕК, Балканите, сложна тема е", обясни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отново разкритикува действията на служебното правителство в борбата с пандемията, като подчерта, че е трябвало още през август-септември да има 70-80% ваксинирани.

„Аз се надявам до края на зимата да оживеем. Днес имам 199 починали българи, в последните седем дни имаме 1101 българи, които няма да дочакат нито да се променим, нито да се оправим“, изтъква Борисов.

На въпрос какво е щял да направи, ако е бил на мястото на сегашния служебен премиер, Борисов заяви, че ще въведе сериозни рестрикции за неваксинираните.

„Да, щеше да има недоволни, но сега щяхме да имаме 70% ваксинирани, колективен имунитет“, споделя още Борисов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 1
Frosty
преди 2 години
Този корумпиран лъжeц и манипулатор още ли не е арестуван от икономическа полиция?! Откъде са недекларираните милиони евра в шкафа му, с които е плащал да си прави оpгии с пpостuтутки, след като с премиерска заплата не може да събере толкова пари??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
Zaki
преди 2 години
Сбъркал е пръста на снимката!Трябва да е среден!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
redcretin
преди 2 години
Тиквите пак ще си имат цар :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още