IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондонското Сити остава без небостъргач "Лалето"

Той щеше да се присъедини към "Корнишонът" и "Рендето", но в крайна сметка властите спряха проекта

10:38 | 12.11.21 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Foster + Partners</em></p>

Снимка: Foster + Partners

Британското правителство няма нищо против небостъргачите „Корнишонът“, Walkie Talkie и „Рендето“, които се извисяват в небосвода на лондонското Сити. Но зачеркна от плановете си „Лалето“, предава Bloomberg.

След години преговори властите отхвърлиха плановете на покойния милиардер Джоузеф Сафра за изграждането на 305-метрова кула във формата на лале във финансовия квартал на британската столица. Кметът на града Садик Кан отмени преди време одобрението на проекта на архитектурното студио Foster + Partners за небостъргач във формата на лале, който щеше да е най-новото попълнение сред високите сгради в Ситито, носещи любопитни имена. Сафра искаше да изгради кулата до все по-засенчвания си небостъргач „Корнишонът“.

Британският министър по жилищното строителство и планирането Крис Пинчър е взел решението, след като е преценил въздействието върху околната среда и близките исторически сгради, включително Кулата на Лондон, става ясно от комюнике, публикувано в четвъртък.

Това слага край на поредицата от обжалвания на противоречивите планове, които първоначално бяха одобрени от City of London Corporation, която отговаря за финансовия квартал.

Необичайното предложение на Сафра включваше т. нар. гондоли, които да обикалят отвън около стъклените листа на сградата, става ясно от сайта на проекта. 12-етажният свод щеше да включва и ресторанти, барове, обсерватория и пространства за обучение, както и стъклени плъзгащи се врати, свързващи някои от етажите.

Сафра почина през декември миналата година, а семейството му продължи да движи процеса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 1
Sandy
преди 2 години
За кво може да мисли една жена, освен за домакинска работа, каква салатка да сложи на съпруга си като се върне от работа, за да му покаже, колко вярна и любяща съпруга му е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
d333
преди 2 години
Божидарке, пише се Корнишон, а не Курнишон. Явно си мислила за друго...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още