IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румен Радев: Всеки ден без работещ парламент натрупва нови проблеми

На изборите гражданинът е арбитърът, възползвайте се от тази възможност, призова президентът

13:14 | 12.11.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Всеки ден без работещ парламент натрупва проблеми, които следващото Народно събрание трябва да решава, и тези проблеми правят неговата задача още по-предизвикателна. Проблеми, от които вече страдаме и днес. Това каза президентът Румен Радев в обръщение към народа по повод предстоящите избори за държавен глава и Народно събрание.

„Изборите през април и юли оставиха България без редовно правителство. Пред страната стоят неотложни задачи, които изискват законодателни решения. Сред тях е и приемането на държавния бюджет“, подчерта Радев.

Той посочи, че колкото повече българи кажат думата си, толкова по-устойчиви ще бъдат институциите и толкова по-слаба ще бъде мафията, която разчита на обществената апатия. 

„Последните два състава на Народното събрание живяха кратко, не излъчиха мнозинство, но бяха етапи от пътя, който ще ни изведе от кризата. В тях се чуха важни идеи, важни предложения, истини и мнения, които допринесоха за възстановяването на демократичния дебат. В неделя предстои да изберем не просто народни представители, президент и вицепрезидент, но и да определим какво бъдеще искаме да имаме“, каза Румен Радев.

„Да надмогнем егоистичните заблуди и спасяването поединично, които са в основата на моралната криза. Затова всеки един глас - на младия и възрастния, на бедния и богатия, на образования и необразования, ще окажат влияние в определянето на нашата обща съдба. Нека всеки от нас даде своя свободен, осъзнат и отговорен глас“, добави държавният глава.

Той посочи, че мнозина не гласуват, защото се страхуват да не бъдат излъгани, но изборите са тъкмо обратното: възможност да бъде санкционирана лъжата.

„Да санкционирате онези, които бъркат в джоба ви, които ограбват бъдещето ви. Да посочите хората, които ще дадат моралния облик на властта. Да зададете посоката, в която искате да се развива България. На изборите гражданинът е арбитърът. Възползвайте се от тази възможност“, призова Румен Радев. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
georgi_shum
преди 2 години
Е тия дни ще се сбъдне най голямата мечта на тоя чорап, но и най голямата трагедия за държавата - ще имаме назначено от него служебно правителство и работещ парламент, без възможност реално да влияе върху състава и политиката на кабинета. Ако искате да има правителство, каквото и да е редовно правителство, дори и такова начело с Киро Измамника или Ристьо Умното - изхвърлете чорапа от Дондуков 2!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още