Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Колко точно емисии въглерод отделя Земята? Всъщност - никой не знае

Моделите все още са толкова несигурни, че е трудно да се разбере какво точно се случва най-вече с емисиите от промените в използването на земята

0
 
1
 
5
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Наскоро срещнах една публикация с графики на съдържанието на СО2 във въздуха през вековете. Ами сега е на най-ниското ниво в последните няколкостотин години. И това ниско ниво се отразява на растителността, която вече расте близо два пъти по-бавно. А значи и кислородът започва да намалява. Какво целят тия шамандури, които освен за плюскане и ограбване на слабите, за нищо друго не мислят? Може би чакат да заиграят сопите?
2
 
2
 
4
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Бизнеса с въглеводороди е най големия бизнес в момента, естественно едно повишаване на температурите му намаля печалбите. Глобалното затопляне е много неприятно, виж ако става по студено това означава повече пари за тези компании.
6
 
5
 
3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
мЪдература keep kalm , да ми ядваш ХуЮ . Със всички изчтичащи от него неща . Този форум вече смърди - тролове и НПО -та си накупиха форуми и мЪдератУри . Очаквам до една две години този сайт да го поеме съполив , както и всички тролШета пишещи за мЪни . На Пешу келешу - ша го поеме дъщеръ му . Венсеремус !!!
1
 
9
 
2
преди 1 месец
Много малко знаем за каквото и да е.*** карай.Важното е да кипи безсмислен труд и да се усвояват кинти.
2
 
14
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Въх, мари! Емисиите от използването на земята... Тия Остапбендеровци сложиха своя учител в малкото си джобче. Макар че никой не е доказал по безспорен начин, че СО2 е причината за глобалното затопляне, а не обратното, вече включиха и метана. После водорода и накрая защо не и кислорода? ******нари. А основните причини за промените в климата на Земята са няколко и нито една няма връзка с човешката дейност. На първо място стои слънчевата активност. Следва цикличната промяна на земната орбита спрямо Слънцето. Отдалечаването на Луната от Земята, което се наблюдава, може да доведе до катастрофално захлаждане. А тия ще забраняват земеделието и животновъдството. Сат***нисти, сър... В същото време планетата Земя е планета на микроорганизмите. Над 95% от общата биомаса се пада именно на тях. И отделянето на СО2 в атмосферата 95% е от тях, а не от човешката дейност. За човека, с всички свои дейности, дялът е около 0.5%, аре нека е 1%. Защо тогава Остапбендеровците не подгонят микроорганизмите? Защото ще им вземат цървулите. А те (ОБ) имат по-хуманни цели. Към хуманоидите...