IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW отрече да се интересува от покупката на McLaren

В същото време от Audi посочват, че компанията е отворена към сътрудничество, без да коментират конкретно британския производител на суперавтомобили

13:44 | 15.11.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Германската автомобилна компания BMW AG отрече твърдението, че се интересува от покупката на McLaren Automotive, докато марката премиум автомобили Audi, собственост на Volkswagen Group, заяви, че е отворена за възможности за сътрудничество, без да коментира конкретно британския производител на спортни автомобили, съобщава Automotive News Europe. 

BMW поглежда към бизнеса със суперавтомобили на McLaren, докато Audi проучва нейното звено във Формула 1, съобщи Automobilwoche в неделя, без да посочва източник на информацията.

Според германската медия BMW ще преговаря с държавния фонд на Бахрейн Mumtalakat, който контролира McLaren, в началото на следващия месец.

Говорител на германския концерн заяви, че информацията от публикацията на Automobilwoche е „невярна“.

В същото време Audi посочва пред Ройтерс, че редовно разглежда различни възможности за сътрудничество, но не коментира конкретно ситуацията с McLaren, която се опитва да се възстанови финансово от щетите, нанесени ѝ от коронавируса.

През юли британската компания набра 550 милиона паунда от свои инвеститори и от продажба на привилегировани акции на нови поддръжници като Ares Management Corp. и Фонда за публични инвестиции на Саудитска Арабия. McLaren също така набра 620 милиона долара от емисия облигации.

McLaren обмисля сливане с компания със специално предназначение (SPAC) към средата на десетилетието, ако планът ѝ за преструктуриране напредне, съобщават източници, запознати с темата.

Подобни сделки са популярни сред производителите на автомобили, като миналия месец подкрепеният от шведската Volvo Car производител на електрически превозни средства Polestar обяви, че се слива със SPAC компания.

Миналия месец главният изпълнителен директор на McLaren Майк Флеуит подаде оставка след осем години начело на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:38 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още