IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И "Смарт Органик" пуска временна емисия права върху записаните акции

Инструментите ще се търгуват до вписването на увеличението на капитала в Търговския регистър

11:27 | 16.11.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Смарт Органик АД</em></p>

Снимка: Смарт Органик АД

„Смарт Органик“ пуска за търговия от днес, 16 ноември, временна емисия права върху записаните акции до вписването на увеличението на капитала в Търговския регистър. Това съобщава дружеството чрез сайта x3news.com.

Емисията ще се търгува съгласно разпоредбите на Част IV „Правила за търговия нa Пазар за растеж на МСП „Beam“, приети от БФБ АД, и условията и реда за прехвърлянето им, подробно описани в документа за допускане, посочва се в съобщението.

Това е втората компания, която пуска подобна временна емисия. Първата беше „Инфинити капитал“, инвеститорът в луксозни къщи в района на Божурище.

„Смарт Органик“ потвърждава, че увеличението на капитала на дружеството е успешно приключило и се очаква вписването му в Търговския регистър.

На 11 ноември дружеството пласира на първично публично предлагане 310 000 обикновени, поименни, безналични акции, всяка с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 18,90 лева. От предлагането компанията набра 5,895 млн. лева.

В резултат на осъщественото предлагане капиталът на „Смарт Органик“ ще бъде увеличен на 10,31 млн. лева, разпределени в 10 310 000 броя обикновени поименни безналични акции, с право на глас. 

Дружеството ще бъде допуснато до търговия на пазар beam след вписване на увеличението.

Свързани компании:

Смарт Органик АД - временна емисия(SO1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Батя
преди 2 години
Имате грешка. Импулс беше първи с такава емисия права. После Инфинити.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още