IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Асен Василев: Бюджетът за 2022 г. трябва да бъде внесен от редовното правителство

Според Василев не е фатално за разплащанията в държавата, ако финансовата плансметка не бъде приета до 1 януари

19:46 | 18.11.21 г. 1
<p>
	Асен Василев.&nbsp;<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Асен Василев. Снимка: БГНЕС

Бюджетът за следващата година трябва да бъде внесен от редовното правителство, а не от служебния кабинет, заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев в интервю за вестник "24 часа".

Той обясни, че не е говорил с настоящия финансов министър по изготвяне на макрорамката за 2021 г. Според него не е фатално за разпращанията в държавата, ако финансовата плансметка не бъде приета до 1 януари. 

"И текущият бюджет, с актуализацията, може да бъде изпълняван на 1/12-та януари и февруари, без сериозни драми в държавата. Така че ние имаме поне месец, до месец и половина, за да изготвим бюджет за 2022-а и той да бъде надлежно приет. Особено ако има, както очакваме, структурни промени в Министерския съвет, промени в агенции и т.н. с оглед едно по-ефективно управление на държавата", заяви Асен Василев.

По-рано в четвъртък лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов обяви, че неговата партия ще подкрепи правителство с мандата на „Продължаваме промяната“.

"На България ѝ е необходимо правителство, което е различно от правителството, което управляваше дотук 12 години. Трябва да се премахне, да се тръгне в съвсем друга посока от това, което представляваше правителството на ГЕРБ и управлението, което ни се демонстрираше и на което бяхме подвластни 12 години", посочи Трифонов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 2
ing5rov
преди 2 години
Юпи 1 го гледахме вече ... Юпи 2 ше е последната серия мисля ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още