IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Последната лента от "Ловци на духове" поведе щатския боксофис

Това е поредният опит на филмовото студио да възкреси франчайза

10:20 | 22.11.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Сцена от &bdquo;Ловци на духове: Наследство&ldquo;. <em>Снимка: Sony Pictures</em></p>

Сцена от „Ловци на духове: Наследство“. Снимка: Sony Pictures

Американският боксофис никак не се страхува от призраци. 

Лентата „Ловци на духове: Наследство“ - продължение на комедийната научна фантастика, събра 44 млн. долара в премиерния си уикенд, което е доста над очакванията, предава Ройтерс. Това е сигнал, че семействата отново имат желание да посещават местните кина, стига да има нещо наистина забавно за гледане.

В международния боксофис „Ловци на духове: Наследство“ спечели 16 млн. долара от 31 пазара, с което общите му приходи достигат 60 млн. долара. Последната част от франчайза, стартирал преди десетилетия, изглежда ще се превърне в победа за студиото, което не успя да съживи сериите преди няколко години. Трябва да се отбележи, че изцяло дамският вариант на „Ловци на духове“ от 2016 г. на Sony дебютира с 46 млн. долара приходи, т.е. с 2 млн. долара над „Наследство“. Тогава обаче филмът струваше 144 млн. долара, докато бюджетът на „Наследство“ е 75 млн. долара, което направи предишната версия провал.

Въпреки възторжените отзиви и шума около Оскарите спортната драма на Warner Bros. Методът Уилямс“ се превърна в най-новата драма за възрастни със слаб старт в боксофиса. Филмът, в който Уил Смит е баща на тенис легендите Винъс и Серина Уилямс, събра оскъдните 5,7 млн. долара от 3302 кина в Северна Америка. Може би е още рано да го определяме като провал обаче, тъй като Warner Bros. го представя едновременно и по HBO Max, което вероятно ще намали приходите от кината.

Филмът е добре приет от публиката, давайки му оценка А в CinemaScore, което означава, че „Методът Уилямс“ може да натрупа инерция, докато все повече се говори за него. Анализаторите на Оскарите смятат, че лентата може да се окаже в надпреварата за наградите – друг фактор, който може да удължи живота ѝ в кината. Продукцията не бе евтина – бюджетът ѝ е 50 млн. долара. Освен това Уил Смит получи пълния си боксофис бонус към хонорара си от 20 млн. долара като добавка, че филмът ще се излъчва и по HBO Max.

Методът Уилямс“ завърши на четвърто място в боксофис класацията зад „Вечните“ на Marvel и „Клифърд, голямото червено куче“ на Paramount.

След два уикенда на първо място „Вечните“ слезе до втора позиция, събирайки 10,8 млн. долара от 4055 кина. Досега филмът за супергероите е генерирал 135,8 млн. долара в САЩ и Канада и 200,3 млн. долара извън страната. В същото време „Клифърд“ генерира 8,1 млн. долара във втория си уикенд, с което общите му приходи в Северна Америка достигнаха 33,5 млн. долара.

Научната фантастика на Warner Bros. “Дюн“ оформи челната петица с продажби за 3 млн. долара, с което местните приходи стигнаха 98,1 млн. долара. Филмът, режисиран от Денис Вилньов и адаптиран по романа Франк Хърбърт, се очаква да задмине границата от 100 млн. долара през следващата седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още