IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Един по-различен Android Enterprise Recommended смартфон

Nokia XR20 е елегантен и стилен 5G смартфон от среден клас с подсилени функции

14:11 | 23.11.21 г.
Автор - снимка
Създател
Един по-различен Android Enterprise Recommended смартфон

Покупката на смартфон за лична употреба предполага списък от определени функции, които са важни, но ако смартфонът ще се използва и за работа или основно за работа, тогава наборът от задължителни параметри ще е по-различен.

Вероятно устройството ще трябва да издържа дълго време между зарежданията, да предоставя гъвкавост при употребата на приложенията, да има достатъчно голям екран за „много работа”, сигурността срещу хакерски и подобни атаки да е на високо ниво. Гаранцията и следпродажбената поддръжка ще са от съществена важност.

Надеждността на смартфона и поддръжката на съвременен софтуер ще са също част от списъка.

Не всички смартфони на пазара отговарят на горепосочените отметки, поради което в крайна сметка изборът на подходящо устройство за работа се оказва доста ограничен.

5G смартфон, но по-различен

На външен вид Nokia XR20 е елегантен и стилен 5G смартфон от среден клас. Това, което го отличава от останалите Android устройства, подходящи за работа, е че той е с подсилени функции и устоява еднакво успешно на изпускане върху твърда настилка, заливане с гореща напитка и други подобни ситуации от ежедневието.

Застраховката на смартфона донякъде е решение, предлагано широко на пазара, но тя не може да компенсира времето и загубите за бизнес потребителя по отношение на липса на достъп до информацията на телефона, както и усилията по възстановяването ѝ впоследствие. Няколко дни „извън играта” биха били сериозно предизвикателство за много от бизнесите.

Защо Nokia XR20 е подходящият смартфон за работа – няколко причини

УДЪЛЖЕНА СОФТУЕРНА ПОДДРЪЖКА И УДЪЛЖЕНА ГАРАНЦИЯ



Гаранцията и софтуерните актуализации са от особена важност за всеки бизнес потребител. Безпроблемната работа с най-новите Android базирани бизнес приложения, услуги за поверителност и прочие е възможна само със съвременен софтуер. Nokia XR20 е с 3 години гарантирани актуализации на операционната система и 4 години актуализации за сигурност.

Друга добра новина за потребителите е, че Nokia XR20 е част от програмата Android One - най-чистата версия на Android от Google. Има Nokia XR20 e и перфектен бизнес телефон, като той e сертифициран като Android Enterprise продукт.

Гаранцията на телефона е удължена на 3 години, вместо стандартните две. В допълнение производителят предоставя еднократна безплатна подмяна на дисплея  в рамките на първата година от покупката, в случай на счупване

ВОДОУСТОЙЧИВ. УДАРОУСТОЙЧИВ

Въпреки типичния класически и елегантен финландски външен вид Nokia XR20 се оказва най-здравият  Nokia смартфон до момента. Той отговаря на два от най-високите стандарти за издръжливост, а именно IP68, както и на американския военен стандарт MIL-STD810H.

Това означава, че има пълна защита срещу проникване на прах и може да се справи с удари, падания от 1,8 метра, екстремни температурни колебания и потапяне до 1.5 метра сладка вода в рамките на един час. Екранът е от закалено стъкло Gorilla Glass Victus - най-здравото до момента на Nokia телефон. Едно от допълнителните предимства се крие в сензорния екран на Nokia XR20, с който може да се работи с мокри ръце или ръкавици. Издържа на големи температурни амплитуди – от +55С° до -20С°

БАЛАНС МЕЖДУ ЦЕНА, ФУНКЦИОНАЛНОСТ И ДИЗАЙН

За цената си телефонът предлага повече от очакваното. Елегантен скандинавски дизайн и представителен външен вид в комбинация с добри технически параметри, удължена гаранция и софтуерна поддръжка. Устройство, на което може да се разчита.

Дисплеят на Nokia XR20 e 6,67-инчa с резолюция 2400 на 1080. Екранът е от закалено стъкло Gorilla Glass Victus - най-здравото до момента на Nokia телефон.

5G процесорът е Qualcomm Snapdragon 480, оперативната памет е 6GB, a мястото  за съхранение - 128GB.

Основната камера е 48 MP с ZEISS оптика, която се допълва отлично от 13 MP широкоъгълен обектив. Работата на двете камери се улеснява от 2 вида светкавици - Dual-tone LED + Single LED. Режимът SpeedWarp осигурява бързо превъртане на ключови моменти, а при запис на пространствен звук с OZO, страничните звуци са изолирани за едно страхотно аудио изживяване.

Nokia XR20 разполага с батерия с капацитет 4630 mAh, която се зарежда  с мощност до 18W. Моделът поддържа и 15W Qi безжично зареждане, което е още една отличителна черта спрямо другите устройста в този клас.

Актуални оферти за модела може да намерите тук и тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още