IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На какво държат потребителите на кредитни услуги в България?

Почти половината от клиентите кандидатстват за кредит онлайн, твърди Зорница Янакиева

14:53 | 23.11.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Бързината, сигурността на трансакцията и доверието имат ключово значение за потребителите на кредитни услуги в България.Това каза Зорница Янакиева, главен изпълнителен директор на Cash Credit, в разговор с Вероника Денизова в рамките на Investor Finance Forum.

"Дигитализацията е нещо основно, за да може да се случи качественото обслужване на клиента. Това е важно и по отношение на вътрешните процеси на една компания. Дигитализираме и вътрешните процеси, а не само това, което клиентът вижда, за да може всичко да се случи плавно и безпроблемно", обясни тя.

Според проучване на финтех компанията почти половината от клиентите кандидатстват за кредит онлайн. 

По думите й дигитализацията е от ключова важност за новото поколение. "Над 70% от възрастовата група между 20 и 40 години предпочитат дигитално да свършат всичко, което искат, свързано с кредитиране", каза Янакиева.

Повече за новите технологии във финансовата индустрия и мястото на България в дигитализацията на услугите, може да видите във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Интервюто е част от десетото юбилейно издание на конференцията Investor Finance Forum. Генерален партньор на конференцията е Fibank. Основни партньори на събитието са ЕЛАНА Фонд Мениджмънт, MFG и Българска фондова борса.

Събитието се организира с подкрепата на Amundi Asset Management, LIREX, Software Group, MEDICAL DENT и лаборатории ГEНИКА. Институционални партньори на юбилейното издание на Investor Finance Forum са Френско-българска търговска и индустриална камара, Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България, Асоциацията на българските лидери и предприемачи, Български форум на бизнес лидерите, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, Британско-българска бизнес асоциация, Българска мрежа на Глобалния договор на ООН, Sofia Tech Park и Висшето училище по застраховане и финанси.

Медийни партньори са Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, списание BusinessGlobal и SeeNews.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още