IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Прайм Пропърти БГ" с 469 хил. лв. консолидирана загуба към края на септември

Дружеството е придобило и останалите 50% и вече е едноличен собственик на комплекса "Морски фар" в Св. Влас

12:35 | 23.11.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

„Прайм Пропърти БГ“ АДСИЦ отчита консолидирана загуба в размер на 469 хил. лева към края на третото тримесечие.

Това се вижда от консолидирания отчет на дружеството, публикуван в сайта x3news.com. Той обхваща и резултатите на дружеството „Рийт Пропърти Мениджмънт“ ЕООД, което е 100% собственост на „Прайм Пропърти БГ“.

Загубата остава относително стабилна на годишна база – към края на септември 2020 г. дружеството отчита отрицателен финансов резултат в размер на 475 хил. лева.

Консолидираните приходи към края на септември възлизат на 39 хил. лева при 34 хил. лева година по-рано, а консолидираните разходи са за 508 хил. лева при 509 хил. лева година по-рано.

В междинния доклад за дейността от компанията посочват, че въпреки загубата, финансовото ѝ състояние е стабилно, без дългове и несъбираеми вземания, както и че дружеството майка разполага с достатъчно собствени средства, за да финансира дейността си.

Към 30 юни паричните средства и паричните еквиваленти възлизат на 1,354 млн. лева, като към 1 януари са били 3,171 млн. лева, т.е. намалението е от 57,3% (1,817 млн. лева номинално).

Активите на компанията възлизат на 25,891 млн. лева към края на септември спрямо 26,44 млн. лева година по-рано, като отчитат спад от 2%.

Въпреки че активите на дружеството, които му носят доход, са в курортни комплекси, от компанията посочват, че епидемичната обстановка не влияе съществено върху дейността ѝ.

„Прайм Пропърти БГ“ АДСИЦ притежава хотелски комплекс „Морски фар“ в „Св. Влас“, който се състои от 4 жилищни сгради с общо 106 апартамента, 1 обслужваща сграда, открит басейн и лятна градина. През септември дружеството е придобило и останалите 50% от сградите и терена и вече е едноличен собственик на комплекса. Към момента са продадени част от апартаментите, основно на руснаци.

В Слънчев бряг дружеството има магазини и ресторант на терена, където е изграден коплекс „Карина“. Компанията притежава и незастроени терени в с. Лозенец, община Царево, на ул. „Пиротска“ в София, срещу Централна гара в София, както и в кв. „Манастирски ливади-запад“ и кв. “Южен парк“.

За терените срещу Централна гара компанията посочва, че в момента тече процедура по обединяването им в един УПИ, а за тези в кв. „Манастирски ливади-запад“ и кв. “Южен парк“ се проучват възможностите за застрояване.

Свързани компании:

Прайм Пропърти БГ АДСИЦ(PPBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още