IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На 26 ноември започва търговията с правата на "Варвара термал вилидж"

Крайната дата за прехвърляне на правата е 6 декември, а аукционът за непродадените права ще е на 8 декември

13:26 | 23.11.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

На 26 ноември започва търговията с правата за увеличението на капитала на „Варвара термал вилидж“, съобщават от Българската фондова борса (БФБ).

Дружеството, което изкупува имоти в с. Елешница, общ. Разлог, за да строи ваканционен СПА комплекс, обяви в края на септември, че ще увеличи капитала си от 1,5 млн. лева до 2,5 млн. лева чрез издаване на до 1 млн. нови обикновени, безналични, поименни и свободнопрехвърляеми акции, всяка една с номинална и емисионна стойност от 1 лев.

Съотношението между издаваните права и новите акции ще е 1/0,67. Всеки 3 права ще дават възможност за записване на 2 нови акции, посочват от компанията.

Капиталът на дружеството ще бъде увеличен при записване и плащане на най-малко 900 хил. акции с номинална и емисионна стойност от 1 лев всяка със стойността на записаните и платени акции.

В съобщението на БФБ се посочва, че броят акции преди увеличението на капитала е 1,5 млн. Броят издадени права са 1,5 млн., а броят акции, предложени за записване, са 1 млн., с номинална и емисионна стойност от по 1 лев за брой.

Крайната дата за търговия на правата е 2 декември, уточнява се в съобщението.

Крайната дата за прехвърляне на правата е 6 декември, а аукционът за непродадените права ще е на 8 декември.

Началната дата за записване на акции от увеличението е 26 ноември, а до 15 декември е срокът за записване на акции от увеличението.

Увеличението на капитала на дружеството се обслужва от ИП „Карол“ АД.

Свързани компании:

Варвара термал вилидж АДСИЦ - права 2021 г.(VTV2)

Варвара Термал Вилидж АДСИЦ(VTV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още