IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Белгия глоби Uber с 300 хил. евро

Компанията среща все повече трудности от страна на Брюксел

19:40 | 25.11.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg</em></p>

Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg

Uber е глобена да плати 300 хил. евро, което добавя към предизвикателството, свързано с наложеното от съда частично спиране на услугата за споделено пътуване в Брюксел по-рано тази седмица, пише Bloomberg.

Апелативният съд в Брюксел каза на две от подразделенията на компанията да платят по 150 хил. евро всяко, като по този начин подкрепи жалба на брюкселска таксиметрова фирма, сочи решението от 23 ноември, което все още не е публично, но е разгледано от Bloomberg News.

Заповедта за спиране на практика забрани на повече от 2000-те шофьори на Uber в града да работят от петък вечерта.

Ядосани шофьори на Uber блокираха главни пътища в белгийската столица, а местните власти, отговарящи за мобилността, посъветваха водачите да разчистят града. Uber призова властите да действат по-бързо по предложението за актуализиране на правилата за такситата, което може да даде на платформата възможност да работи.

Жан-Мишел Куртоа, генерален директор на Taxis Verts, който заведе делото зад случая, нарече решението „облекчение“. „Законът е за всички и трябва да се уважава от всички“.

Базираната в Сан Франциско компания води съдебни битки в цяла Европа за това как наема водачите и как спазва разпоредбите за таксиметровите компании. Uber е в обтегнати отношения с местните власти и таксиметрови фирми в белгийската столица, откакто започна работа там през 2014 г. На следващата година Uber беше принудена да изостави услугата си UberPop.

В имейл, който изпрати в четвъртък, компанията помоли клиентите си да призоват правителството в Белгия да реформира „остарелите разпоредби“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още