Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Централна и Източна Европа

МВФ: Украйна ще губи 1,3 млрд. долара годишно от "Северен поток" 2

Страната има договор за транзит на руски природен газ до края на 2024 година

1
 
1
 
4
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Напоследък гледам доста украински телевизионни предавания /Youtube/ в които се коментира ситуацията. Има доста разумни хора които обясняват добре за какво става въпрос. В едно от предаванията пак се коментираше "виртуалният реверс" и високата цена за потребителите. Газта се закупува от украинска компания регистрирана в Швейцария /предполагам частна/. След това газта се препродава на Нефтогаз като в/у цената се добавя транзитната такса от Украйна до Швейцария и обратно. На въпроса защо не договорят директно доставката от Газпром за Нефтогаз и така да отпадне двойната такса за транзит нах и така високата цена на газа в момента. Отговорът ме порази. Американските собственици не желаят. /Това неволно ми напомни за едни електроцентрали./ Мога да разбера и собствениците. След като са намерили начин да правят големи печалби на гърба на потребителите защо да се отказват.
1
 
4
 
3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
По - добре да възхваляваш Путин на топло отколкото да го псуваш на студено хахах :). И наще политици да не се правят на много човечни и загрежени за укритата а пък в същотото време изобщо да не им дреме за гладните в мадакаскар някак си лицемерно е.
2
 
4
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Простите укри се скараха с руснаците и сега Русия ще ги заобиколи. И на кой му дреме че частна компания ще заобиколи Украйна нали все пак цар пазар. Американците и Европейците ги излъгъха че ще ги приемат и ги скараха с Руснаците сега укритата да си сърбат попарата която сами си надробиха. И май не руснаците са им виновни че тия не могат да изплуват. Друго си да е изповядваш евроатлантически цености да имаш гей паради, зелени сделки и акцизи и да мръзнеш демократично хахаха.Не че Руснаците са хубав партниьор ама като гледам и запада не им помага особено.
2
 
4
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Какво да се прави така е в бизнеса и в живота Един печели друг губи Но украйнците н трябва да са оптимисти да вярват безрезервно на демокрацията и по конкретно на САЩ и Ес ,ето колите минават на ток ,който ще се произвежда от възобновяеми източници Просто газта и нефта ще отпаднат като енерго носители от там и нуждата газопреносна мрежа Те просто трябва да започнат демонтиране на газопроводите ,които освен всичко са и символ на руското робство Ето да вземат пример от нас