IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мнозинството австрийци подкрепят задължителните ваксини

Общо 60% от анкетираните в допитване на Unique Research смятат последните мерки на властите във Виена за „напълно правилни“ или „по-скоро правилни“

13:49 | 27.11.21 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Мнозинството от жителите на Австрия подкрепят плановете на правителството да направи ваксинирането срещу коронавируса задължително.

Общо 60% от анкетираните в допитване на Unique Research смятат последните мерки на властите във Виена за „напълно правилни“ или „по-скоро правилни“.  

Австрия е първата страна от Европейския съюз, която обяви задължително ваксиниране и завръщане към блокадите по-рано тази седмица в опита си да намали ефекта от поредната коронавирусна вълна. Според предложение хората, които не искат да бъдат ваксинирани, може да подлежат на глоби от няколко хиляди евро, считано от февруари.

В същото време 36% от респондентите намират мерките напълно или по-скоро погрешни.

Делът на подкрепа за мерките до голяма степен е в унисон и с дела на ваксинирани в страната от 66% - един от най-ниските в западна Европа. Въпреки това от началото на месеца броят на хората, които си поставят първа доза, се е увеличил до почти 71%.

Според допитването подкрепата за задължителното ваксиниране е най-силна сред хората над 60-годишна възраст – 72%, а най-ниска е сред хората под 30-годищи (47%).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 2
neon7
преди 2 години
Помните ли как разни социологически агенции уверено твърдяха само преди по-малко от година,че 80% +от българите ще се ваксинират? Е, не познаха !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 4
ing5rov
преди 2 години
подкрепят моя дъртия ... напрао нямат търпение да им разрешат бустера ... Ленче , не пишете прростотии ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още