Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Студената вълна в Европа пак изнерви газовите пазари

Заради ниските резерви в газохранилищата цената на газа ще остане висока през цялата зима

1
 
1
 
6
vzhekoff до: Императорът
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ти четеш, а пръдлеФ произвежда газ :)
1
 
5
 
5
Императорът до: Стоян Петров
преди 1 месец
Стоенчик, аз пък съм доволен, като чета новият деветмесечен отчет на Газпром - т.е. отчет, хванал едва началото на сосният скок на цените - и то отчет, отчитащ печалби в поскъпваща през цялата година рубличка !!! Нз откога те моля да обясниш шестмесечният отчет на Газпром и да кажеш как той се съотнася с твоите твърдения... е, сега имаш да обясняваш деветмесечен. А аз ще си тупна в джобчето по около доларче дивидент на акция. Дано все някога да разбереш, че при тия цени (дължащи се немалко на забавянето на пускането на СП 2), "патокът" ще се изплати и без да работи !!!
5
 
2
 
4
преди 1 месец
Няма профилна снимка
В Европа никой не пише за природният газ, а притеснения относно него липсват. Евентуално някой кремълски лакeй(платен като Шрьодер например) започва да стене, как ще замръзнем. Хранилищата са над 70% пълни, а даже преди два дни путин проумя, че потреблението на газ пада. Не се сбъдна мечтата му Европа да припка, за да му пусне тръбата в експлоатация. Лично аз съм много доволвен, виждайки как газпром продава на германия и Австрия на 270$ за 1000, а те препродават по 1000$ на спота. Жyжани ще изгуби едни 20-30 000 000 000 долара, а след това ще се напъвада ги печели. Жyжи, жyжи, вчтър те вее на бял кон качен.
2
 
3
 
3
Стоян Петров до: vzhekoff
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Как е, СП-2 вижда ли се през кривият макарон. Юни, юли кога? И оператора да няма нищо общо с газпром!
4
 
0
 
2
vzhekoff до: markov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Да не забравяме, че зелю ще вкисва и ще отделя био-метан, а пръдлеф също отделя газове. Метан ще има :)
3
 
4
 
1
преди 1 месец
Нема да се плашите . САЩ, Катар, Австралия ще залеят ЕС газ за без пари. Проблема е че ще трябва малко да се почака но ориентировъчно Юни-Юли ще има предостатъчни количества ....