IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Qualcomm залага на камерите и гейминга с новия си чип

Компанията е подготвила полупроводник за премиум смартфони

14:24 | 01.12.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bing Guan/Bloomberg</em></p>

Снимка: Bing Guan/Bloomberg

Qualcomm пусна на пазара най-новия си чип за смартфони, насочен към премиум устройства с Android с функции като по-качествени снимки и графика спрямо телефоните, използващи чипове на конкуренти, пише Ройтерс.

Базираната в Калифорния компания е най-големият доставчик на чипове, ползвани в много от смартфоните с операционна система Android. Qualcomm се конкурира с играчи като тайванската MediaTek и южнокорейската Samsung Electronics, която ползва чипове на Qualcomm в някои от телефоните си, но има собствени чипове в част от моделите си.

Новият Snapdragon 8 Gen 1, пуснат на пазара във вторник, ще има подобна изчислителна основа като конкурентните на MediaTek, която този месец обяви полупроводник, предвиден за премиум смартфони. Но почти всяка друга част от чиповете е проектирана от Qualcomm, включително тези, които играят роля за визуалното качество на снимките и приложенията, използващи повече графика, като игрите.

Алекс Катузиан, старши вицепрезидент и генерален мениджър в Qualcomm, коментира, че компанията подготвя софтуер, който ще позволи на производителите на смартфони да се докоснат по-дълбоко до различни части на чипа.

По думите му новата разработка на компанията ще донесе още по-добро потребителско изживяване.

Qualcomm твърди, че над дузина производители на смартфони, включително Xiaomi, Sony Group и Honor, която се отдели от Huawei Technologies, са дали заявка за използването на новите чипове в телефоните си, които ще излязат преди края на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:39 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още