IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google отлага още връщането в офисите си

Компанията е притеснена от омрикрон варианта на коронавируса

10:13 | 03.12.21 г.
<p>
	<em>Снимка: David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Американският технологичен гигант Google обяви, че отлага за неопределено време своя план за завръщане в офисите през януари в глобален мащаб предвид нарастващите опасения относно омикрон варианта на коронавируса и известната съпротива срещу задължителните ваксинации на служителите, предава Ройтерс.

През август Google заяви, че очаква най-рано от 10 януари служителите ѝ да посещават офисите на компанията поне по три дни седмично, слагайки край на политиката за работа от вкъщи.

В четвъртък директорите на Google са казали на служители, че компанията ще отложи срока за завръщане след 10 януари.

Google заяви, че промените са в съответствие с по-ранните насоки, че завръщането в офисите ще започне не по-рано от 10 януари и зависи от местните условия.

Близо 40% от американските работници са ходили в офис на компанията през последните седмици, обяви Google. Това е по-голям процент от този в други части на света.

Но миналата седмица CNBC писа, че стотици служители протестират срещу решението на компанията да ги задължи да се ваксинират, ако работят по договори с правителството на Съединените щати.

Google беше една от първите компании, които поискаха от служителите си да работят от вкъщи по време на пандемията. Тя има около 85 офиса в близо 60 държави.

Досега Европа е регистрирала 79 случая на омикрон варианта, който за първи път беше открит в Южна Африка през ноември, обяви по-рано в четвъртък агенцията за обществено здраве към Европейския съюз.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още