IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на имоти около Ню Йорк спадат, защото няма нищо за купуване

Купувачите придобиват имоти по-бързо, отколкото продавачите пускат обяви за тях

11:53 | 03.12.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Недостигът на обяви за жилища възпира продажбите на имоти в околностите на Ню Йорк, предава Bloomberg.

Потенциалните купувачи си тръгват с празни ръце в търсенето си на място за живеене, а това тласка договорите за продажба надолу за пети пореден месец в окръг Уестчестър и в Лонг айлънд, показват данни на компанията за оценки Miller Samuel и на агенцията за недвижими имоти Douglas Elliman Real Estate.

В модерния Гринуич подписаните сделки са намалели през ноември за четвърти пореден месец. В Хемптънс сделките бележат спад за шести пореден месец.

„Има объркване, че намаляващите договори означават спад на търсенето, но това не е така“, коментира Джонатан Милър, президент на Miller Samuel.  „Реалността е, че търсенето е необичайно високо, но просто няма достатъчно наличности, които да го задоволят“, допълва той. Ню Ню

Купувачите придобиват имоти по-бързо, отколкото продавачите пускат обяви за тях. В Лонг Айлънд без Хемптънс миналия месец са подписани 1950 договора, или с 13 на сто по-малко спрямо година по-рано. В същото време новите обяви са намалели с 26 на сто до 1751, съобщават компаниите.

Сделките с предстоящо подписване на договор за еднофамилни жилища в Уестчестър са намалели с 19% на годишна база до 452 миналия месец. В същото време на пазара са прибавени само 286 нови обяви, или с 33% по-малко спрямо година по-рано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още