IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Евролийз Груп" вече е едноличен собственик на "Мого България"

Сделката е част от стратегията на лизинговата група да съчетае традиционния бизнес с иновативни финтех решения

10:41 | 08.12.21 г.
<p>
	<em>Снимка: архив, Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: архив, Олег Попов, Investor Media Group

„Евролийз Груп“ АД стана едноличен собственик на капитала на „Мого България“ ЕООД, след като придоби 600 хил. дяла от компанията, която предлага лизинг на моторни превозни средства. Договорът е сключен на 1 декември 2021 г. и вписан в Търговски регистър от 7 декември, става ясно от съобщение в x3news.

„Евролийз Груп“ обединява лизинговите операции на „Еврохолд България“. Компанията получи разрешение за придобиването на „Мого България“ от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) в края на октомври. 

Групата оперира в България и Северна Македония, като обединява компании, предоставящи финансов и оперативен лизинг на автомобили, продажби на употребявани автомобили с доказан произход и рент-а-кар услуги под марките Avis и Budget.

С придобиването на „Мого България“ лизинговата група цели да разшири пазарното си присъствие в България.

Според съобщението сделката е част от стратегията на  групата да съчетае традиционния бизнес с иновативни финтех решения, както и да направи лизинговата услуга достъпна за небанковия сегмент потребители.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още