IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

CloudCart с престижно отличие в класация Deloitte Technology Fast 50

Софтуерът за електронна търговия е една от трите отличени български компании в специалната категория Impact Stars

14:26 | 08.12.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;CloudCart</em></p>

Снимка: CloudCart

За втора поредна година CloudCart попада в авторитетната класация на Deloitte Technology Fast 50, представяща най-бързо разрастващите се технологични бизнеси в региона на Централна и Източна Европа. Софтуерът за електронна търговия е една от трите отличени български компании в специалната категория Impact Stars за успешното свързване на качествени продукти/услуги с положително въздействие върху обществото, бизнеса, иновациите и околната среда.

“За нас е чест отново да бъдем включени сред финалистите, отличени на базата на предлаганите иновативни технологични решения и предоставените възможности за бизнес развитие в България и регион. Щастливи сме да представим страната си в позитивен аспект, както и бъдем съпричастни за успехите на множество български бизнеси”, споделя изпълнителният директор на CloudCart Николай Илиев. 

От самото начало, една от основните цели на CloudCart е подпомагането на растежа на малкия и средния бизнес в Европа, чрез предоставяне на търговците на достъпна, качествена, мултифункционална платформа за онлайн търговия. Предприемачеството и създаване на подходящи условия, поощряващи растежа му са сред обуславящите фактори и показатели на икономическата стабилност и развитие на една страна. Важността на тази подкрепа към собствениците на малкия и средния бизнес придобива още по-голяма значимост, в среда, в която онлайн търговията и дигитализацията са една от стъпките не само за преодоляване на сегашната криза, но и залог за успешното реализиране и развитие на всеки бизнес в бъдеще. 

Ежегодният доклад, публикуван от водещата международна организация за консултантски услуги Deloitte, е част от Deloitte Technology Fast 500 EMEA – авторитетна класация на компании лидери по растеж в Европа, Близкия Изток и Африка. Присъствието на CloudCart в тазгодишния списък е продължение и още едно солидно потвърждение за световното равнище и амбициите за растеж на компанията. Не случайно през 2019 г. софтуерът е сред финалистите в Топ 3 платформи за електронната търговия на международно ниво, според класацията на водещата американска новинарска медия Newsweek и статистическия портал Statista.  

Посланията на българската компания са насочени към широк кръг от предприемачи, а визията й е в посока трансформацията на бизнеса и неговата неизбежна дигитализация посредством онлайн търговията. CloudCart също обяви плановете си за разрастване на няколко нови европейски пазари през  2022 г. - Северна Македония, Словакия, Албания и Украйна, където с помощта на правилните местни партньори компанията цели да изведе електронната търговия на едно по-високо ниво. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още