IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Читателите на Investor.bg доближават рекордните 1 млн. души

Investor Media Group изпраща годината с рекордни ръстове и постижения на голяма част от медиите си

16:35 | 13.12.21 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Investor Media Group</em></p>

Снимка: Investor Media Group

На финалната права на 2021г. втората по предпочитаемост медийна група в страната Investor Media Group отбелязва сериозни ръстове и постижения в посещаемостта на част от ключовите си медии. 

Рекорден ръст отбелязва водещият икономически сайт Investor.bg, като през ноември по данни на Gemius близо 1 милион уникални посетители (975 хил.) избират да се информират за най-важното от света на икономиката, финансите, бизнес средата и технологичните иновации от медията. Така пионерът в икономическата журналистика, който тази година празнува 20-ия си рожден ден, убедително запазва лидерската си позиция в сегмента и достига нов рекорд  с увеличение на посещаемостта с 13% за месец, докато пазарният дял на медията достига 24%. 

Голям успех отбелязва и сайтът на националната политематична телевизия Bulgaria ON AIR като през месец ноември по данни на Gemius е отчетен ръст на аудиторията и увеличение с цели 27%. 

Впечатляващи са и отчетените данни, съгласно които е налице покачване на посетителите на един от най-четените новинарски сайтове Dnes.bg с 6% в рамките на месец. Само през ноември 1, 215 млн. уникални потребители са избрали да се информират от онлайн медията, с което си печели пазарен дял от 30% сред най-четените новинарски сайтове в България.

Сериозен ръст на аудиторията има и в сайтовете от медийната група, предназначени за женската аудитория (по Gemius) Az-jenata.bg и лайфстайл порталът Tialoto.bg, който отбелязва рекордни резултати до момента и ръст от 27% за месец.

Рекорден ръст в посещенията си регистрира и сайтът за най-новото от света на автомобилите и високите скорости – Automedia.bg, който отбелязва покачване с 18% за месец и с цели 24% на годишна база. Данните от Google Analytics регистрират още по-големи ръстове както за Automedia.bg, така и при останалите дигитални медии от портфолиото на медийната група, което й отрежда водещо място на пазара.

Въпреки че на пръв поглед 2021 година се оказа изключително предизвикателна и несигурна за бизнеса, изминалата година е особено успешна за Investor Media Group. Освен със значителен ръст в трафика на голяма част от дигиталните канали, медийната група стартира няколко нови и успешни предавания и рубрики в телевизиите Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria.

Ключово постижение в историята на Investor Media Group през 2021г. е стартирането и на два нови медийни продукта – първата в България стрийминг платформа за събития с професионален фокус Investor Media PRO, както и реномираното двуезично бизнес списание Bloomberg Businessweek Bg, като с придобиването на лиценза за неговото издаване, Investor Media Group засили още повече сътрудничеството си със световната медийна компания.

И през 2022 година Investor Media Group отново ще проведе едни от най-реномираните си бизнес събития, които са се утвърдили през годините. През следващата година медийната група е планирала да проведе 6 големи конференции, както и продължение на тематичните мултиканални проекти „Бъдещето“ на Bulgaria ON AIR и „Tech 21” на Bloomberg TV Bulgaria, предстои да стартират и нови подкасти на уебмедиите от групата. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 0 rate down comment 0
novata_ikonomika
преди 2 години
Някои влизаме от 2-3 различни устройства, от къщи, от офиса, през мобилни данни и тнт г-н Попов
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 0
Boicho Popov
преди 2 години
Статистиката се води по уникални IP адреси, г-н ing5rov. И не - това не е наша статистика, а на Gemius
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 2
ing5rov
преди 2 години
щатните *** колко са , а , г-н Попов ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 2
redcretin
преди 2 години
Сайт хвали сам себе си хахахаха ;)Тук има хора с по 20 ника, спамери, калинки на заплата, *** - секви мъртви души.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 1
Boicho Popov
преди 2 години
Това са официалните данни на Gemius. Не знам точно какви ботове броят те.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
Boicho Popov
преди 2 години
Здравейте! Импресиите за ноември достигат 7,245 млн., което е ръст с 13% на месечна база, но и понижение с 2% на годишна. Правим разлика между уникални потребители (Visitors (real users) по методологията на Gemius) и импресии.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
khao
преди 2 години
Абсурд !!! ако броите всякви ботове и тнт за уникални посещения, може !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
sirFaith
преди 2 години
1 mln клика не значи 1 млн читатели ..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още