IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петков прие властта от Янев: Дотук бяха обещанията, сега започват действията

Има добра база за бъдещи реформи, заяви служебният премиер

18:35 | 13.12.21 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>В Гранитна зала на Министерския съвет се състоя церемония по приемственост в изпълнителната власт.&nbsp;</em><em>Снимка: БГНЕС</em></p>

В Гранитна зала на Министерския съвет се състоя церемония по приемственост в изпълнителната власт. Снимка: БГНЕС

Продължаваме промяната, която започнахме преди седем месеца. Това заяви новоизбраният премиер Кирил Петков на официална церемония в Гранитната зала на Министерския съвет, на която служебният кабинет символично предаде властта на новоизбраното редовно правителство.

„Аз съм пръв между равни. Дотук бяха обещанията, оттук нататък започват действията, да се захващаме за работа“, каза Петков.

Той изтъкна, че с много от министрите е работил рамо до рамо и са направени първи стъпки към нова България за прозрачност, нулева толерантност към корупцията и промяна на стария модел. 

„В продължение на седем месеца два последователни служебни кабинета ръководиха страната. Момент на изпитания и на безсънни нощи и много усилия на състава, с който надявам се, направихме България различна, една добра база за бъдещи реформи“, посочи в началото на церемонията служебният премиер Стефан Янев.

„Вярваме, че наследството, което оставяме, е в основата на кредото на партията, която е мандатоносител. България се нуждае от промяна, българските граждани очакват промяна, да има справедливост, сигурност, да живеят в благоденстваща нормална държава“, посочи Стефан Янев, който остава в редовния кабинет като министър на отбраната.

Той благодари на служебните министри, че са върнали вярата в българските граждани, а на колегите си в новото правителство пожела много успехи и дръзновение, защото българите очакват промяна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
redcretin
преди 2 години
https://***.investor.bg/***-i-analizi/339/a/sofix-padna-pod-610-punkta-341702/Случаенос? Не мислЪ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още