IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на AMC успяха да изтрият с лекота поевтиняване от 10%

Поскъпването е 0,3% към 18:30 ч. българско време

18:46 | 14.12.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Luke Sharrett/Bloomberg</em></p>

Снимка: Luke Sharrett/Bloomberg

Акциите на AMC Entertainment Holdings Inc., едни от най-известните меме акции, поевтиняха с 10% във вторник, след което успяха да възстановят загубите. Инвеститорите на дребно изглежда се активизират отново по едни от любимите си активи преди дългоочакваното решение на Федералния резерв за паричната политика в сряда.

Поскъпването при книжата на AMC е 0,3% към 18:30 ч. българско време, като по-рано то достигна до 1,3%. Поевтиняване от 15% имаше за актива в понеделник, когато разпродажби имаше и при други търговци на дребно, като Bed Bath & Beyond Inc. и GameStop Corp.

GameStop и AMC бяха едни от първите любимци на инвеститорите на дребно по-рано през годината, поставяйки с тях началото на т. нар. меме рали. Във вторник книжата на Gamestop поскъпват с 3,6%, а тези на Bed Bath & Beyond поевтиняват с 2,2%.

По-високорисковите активи и силно търсените технологични акции се намират под натиск в последно време в очакване Фед да свие част от пандемичните си стимули.

Тенденцията има значителен ефект, тъй като този тип инвеститори съставляват 20 до 30 процента от търгуваните обеми в САЩ, посочват от JPMorgan. Това е промяна спрямо 2020 г., когато на т. нар. инвеститори на дребно се гледаше като на малки играчи с ограничен ефект върху пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още