Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Понижената смъртност заради мръсния въздух говори за спад на емисиите при колите

Основен принос за това има налагането на електрическата мобилност и редуцирането на парниковите газове при тежкотоварните превозни средства, сочи проучване

1
 
0
 
9
zelka007 до: aldy
преди 5 месеца
абе ще стане от теб човек , щом започна с кацата ... :))) ... е дядя вова е по-агресивен в изказът , той с мачете ходи на пазар за зелки , да не вземе некоя да мръдне или да заприказва , да е подготвен дет се вика ... :))) ... само да не почнеш пак за фреоните и вулканите ... внимавай ... !!
1
 
2
 
8
aldy до: zelka007
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Стой си в кацата и не се бъркай където нямаш понятие какво и как става. Навремето така разни папагали повтаряха неуморно за озоновата дупка. А се оказа дупка на морето.
0
 
3
 
7
aldy до: kmilchev
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
"...Глобалното затопляне е реалност потвърдена навсякъде по света..." Ахъм, навсякъде, кайш? В Южното полукълбо "глобално" затопляне не се наблюдава.
0
 
4
 
6
aldy до: kmilchev
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Глобалното затопляне не е резултат от човешката дейност. А некои си твърдят, не сички, както ти се привижда, а само некои по-прадприемчиви, че 90% е резултат от нея. За това ли става въпрос или за търговията с "парникови газове"? Щото как да гасят вулкани или да гонят бактериите в Световния океан, като не могат да изкарат от тях и стотинка?
3
 
1
 
5
kmilchev до: aldy
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Глобалното затопляне е реалност потвърдена навсякъде по света.. Скоростта е около 0,1 - 0,15 градуса на десетилетие за последните 100-тина години като скоростта се е значително ускорила последните десетилетия. В момента сигурно е даже 0,5 градуса за десетилетие. Това корелира с икономическия бум на голяма част от света през последните 30-тина години. Дали големият виновник е С02 или метанът не 100% сигурно, но всички учени по света са съгласни, причината е човешко дело.
2
 
0
 
4
zelka007 до: aldy
преди 5 месеца
шшшъттт ... пиши за политика ... там ти е слилата ... :))) ... в слънчевото излъчване има цял спектър електромагнитни вълни , които достигат земната повърхност , и инфрОчервените са част от него . а парниковите газове едновременно и АБСОРБИРАТ и ЕМИТИРАТ инфрОчервено излъчване , и колкото повече парникови газове в атмосферата толкова повече инфрОчервено излъчване ... не се упражнявай в такива теми неподготвен ... можеше нещо за грета да драснеш например ... или е виж проксито какви ги плещи или едноредовият текезесар , такива неща пускай , ако ще участваш в писането ... :)))
1
 
4
 
3
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Колите отделяли парникови газове. Въх мари Марийке! Няма вече вредни емисии, има само ков..., пардон "парникови газове". А че "парниковите газове" играят ролята на ЕКРАН, а всеки, който поне малко вдява от топлотехника знае, че екранът намаля лъчистата топлинна енергия, преминала през него, на 50%. Значи "парниковите газове" ще пропуснат само 50% от слънчевото инфрочервено излъчване, а другите 50% ще върнат обратно в световното пространство. Но апологетите на "парниковите газове" забравят за действието им върху слънчевото излъчване, а се сещат само за излъчването от земната повърхност. Та затова по-нормалното е да се очаква застудяване при увеличени "парникови газове", защото те ще отразят по-голяма част от слънчевата топлинна радиация обратно в космоса. А именно слънчевата топлинна радиация е водещата в случая, а не тази на земната повърхност.
2
 
1
 
2
преди 5 месеца
ами при 100% ел коли сигур обещават безсмъртие ... а ... ?
3
 
3
 
1
преди 5 месеца
Аре, започна проектирането на Силата на Сибир - 2. Втори газопровод към Китай, само че през Монголия. Европа скоро ще прави като вятъра... Северен поток 2 ще е последният европейски проект. На ибрикчии, троолове и джурнаглисти честито! Политиците? Е, те си получават необходимите сребърници.