Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Германия загърбва ядрената енергия в най-неподходящия момент

До края на 2022 г. страната ще закрие всички все още действащи ядрени мощности, като пропастта в доставките ще бъде запълнена с въглища и газ

   1| 2    
0
 
3
 
15
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Дами и Господа от "Инвестор", моля направете един задълбочен анализ на лудите цени на тока и газа. Какво се случва изобщо в енергетиката и каква е перспективата.
1
 
2
 
14
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Германците или са пълни ***, в което вече те ни убеждават от дълго време насам, или желаят да съсипят енергетиката на недоразвитите държави в ЕС. Така ще постигнат: 1. Вдигане на средната цена на тока, фалиране на енергоемки производства и много предприятия. 2. Работниците от фалиралите предприятия се насочват към Германия, Франция, Австрия, Северна Европа, защото туристите от Афганистан, Сирия, Африка се оказа че не искат да работят, а чакат на социални помощи. 3. Засилване на германския диктат в политическите и икономически решения на ЕС. 4. Постававяне на Източна и Средна Европа в пълна зависимост от руския газ и хвърляне на милиарди в зелена енергия. И всичко това се случва в крайно изострена икономическа, демографска, здравна и социална криза. Германският и Западния елит не са полудели, те просто ни гледат сеира - докъде е стигнало нивото на нашето послушание, подчинение и простотия.
1
 
1
 
13
Пишман Investor до: kmilchev
преди 4 месеца
0
 
1
 
12
преди 4 месеца
Ако тая лудост с ваксините и тока не спре това ще е краят на ЕС...
2
 
0
 
11
zelka007 до: kmilchev
преди 4 месеца
ами то по филмите кво ли нема ... :))) ... не е много странно всичко ... за някакви специфични нужди реакторите ще са незаменими , но при условие че имаме огромен термоядрен синтез под ръка (слънцето) едва ли ще са нещо необходимо ... при реакторите водещо е безопасността ... от там тръгва всичко ... ако не може да се подсигури в разумни финансови граници , не го започват въобще ... виж една интересна концепция , щом си падаш по фантастика ... google --> Dyson sphere ... присъства често напоследък ... :)))
2
 
0
 
10
zelka007 до: Gocho
преди 4 месеца
и понеже не съм много грамотен , ми го преведоха , и ми го прочетоха , та са диктувам да ти напишат ... :))) ... да ти обърна внимание на стр20 - Обращение с отходами производства и потребления, утилизация ... 31млн тона рудни отпадъци от урановите мини ... тва гоче са едни радиоактивни табани дето специално се насипват с друга пръст отгоре и се залесяват и не дават да префръкне пиле , поне тъй требва да е , как го правят пиянките не знаем , секретно е ... тва е от безопасния ядрен ток по принцип , и ефффффтин ... и още едно в малък шрифт ... В России ежегодно образуется 650700 т ОЯТ. Из них в среднем около 120 т в год перерабатываются, остальные направляются на временное хранение в централизованное хранилище. ... та гоче , те официално не преработват нищо , А ПОГРЕБВАТ ВСИЧКО . и така е от години гоче , поради цените . тва с реакторите с бързи неутрони е фантастика гоче , тва е митология на форумните енергетици , щото цената на токът от такъв реактор требе да е 10 пъти по-висока от сегашните борсови .... ще включваш лампата и ще пееш химна ... :))) ... щото ако можеше да се преработва и гори в реактор с бързи неутрони изгодно , всички щяха да ги строят и да играем хора по площадите , ама не е така ... :))) ...
2
 
0
 
9
zelka007 до: Gocho
преди 4 месеца
аз щото съм неграмотен , ми го преведоха , и ми го прочетоха , та са диктувам да ти напишат ... :))) ... добър си гоче ... :))) ... радваш ... :))) ... та , тва са едни бодряшки отчети на государствените съветЦки компании дето не требва да им фащаш дикиш ... но , въпреки всичко бих ти отбелезал да прочетеш де , ако въобще разгръщаш такива неща , стр10 - Ветроэнергетика ... що бре гоче тия се потят с перки , три ветро парка в официалният им отчет ... хихи що бре гоче го удрят на ветропаркове ... за четене , ако можеш да четеш де и ако ще излизаш от клишето за краварите ... google --> novawind ... накратко : россатом , вятърни паркове 3,6ГВт , на цена от 6,3млрд долара/не рубли ... :)))
1
 
3
 
8
aldy до: zelka007
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Прокиш, стой мирен в кацата. Аман от развалени латерни.
2
 
2
 
7
kmilchev до: zelka007
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
В почти всеки sci-fi филм или видеоигра енергията идва от ядрени процеси/реактори. Странно е, че колко пари се хвърлиха в Cern, а в същото време не могат (или не искат) да разработят някакво ново поколение ядрени реактори.
1
 
2
 
6
Gocho до: zelka007
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
е нема ги там тия неща Ама ти ме накара, та виж какво намерих на тяхната официална страница Та фани чети ,ако можеш де ,ако не можеш ,намери някой да ти го прочетеhttps://***.rosatom.ru/upload/iblock/b67/b6709fe0983ca69e199ba4853b187082.pdf