IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пет криптовалути, които да наблюдаваме през 2022 г.

Етер, полкадот, солана са проектите, които привличат все по-голямо внимание от страна на инвеститорите

08:12 | 13.01.22 г. 4
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg Creative Photos</em></p>

Снимка: Bloomberg Creative Photos

Пазарът на криптовалути беше изключително нестабилен и пълен с обрати през 2021 г. - година, в която видяхме експлозия в приемането на криптовалутите като инвестиция както от физически лица, така и от институции.

Биткойн безспорно остава най-важната криптовалута – пазарната ѝ капитализация представлява повече от 40% от пазара, пише investing.com. Той обаче далеч не е най-добре представящата се криптовалута за годината, тъй като няколко вторични криптовалути, понякога наричани алткойни, изпревариха краля на криптовалутите по отношение на производителността през 2021 г. Някои от тях са и много по-нови от биткойн.

Медията представя 5 криптовалути, различни от биткойн, които инвеститорите да поставят на радара си през 2022 г. Това са солидни, доказани проекти, които имат значително място за ръстове през 2022 г.

Етер: Стартирането на ETH 2.0 може да промени всичко

Въпреки че често е критикувана за претоварвания на мрежата, което води до бавно прехвърляне и/или непосилни такси, етер е трудно да се игнорира. Това е втората по големина криптовалута на пазара след биткойн.

Етериум остава предпочитаната мрежа за много криптопроекти. Например, повече от 90% от NFT трансакциите се извършват на ETH. В допълнение, през 2022 г. трябва да се види голяма актуализация на Етериум, а именно Етериум 2.0, която ще реши най-големия проблем на криптовалутата – скоростта на трансакциите. ETH 2.0 ще увеличи капацитета на мрежата от приблизително 30 трансакции в секунда до 100 000 главно благодарение на преминаването към метода за валидиране „доказателство за залог“, който елиминира сегашния метод, включващ сложни изчисления.

Това също така значително намалява потреблението на енергия от мрежата, ключов момент, тъй като инвеститорите по света сега са загрижени за въздействието на техните инвестиции върху околната среда.

Decentraland: Идеална за залози върху метавселената

Meta Platforms, или Facebook, стартира нова стратегия, фокусирана върху създаването на метавселена. Това хвърли светлина върху няколко криптовалути, които не изчакаха Марк Зукърбърг да приложи концепцията на практика.

Една от най-важните от тях несъмнено е Decentraland - напълно функционална метавселена, където човек може да купува имоти и да участва в игри или други онлайн преживявания.

MANA, криптовалутата, използвана в метавселената на Decentraland, отбеляза рязък скок след съобщенията на Facebook и след това се отказа от голяма част от печалбите си при последващата корекция. След като прахът се уталожи обаче, интересът на инвеститорите към метавселената вероятно ще продължи и дори ще се засили, а Decentraland вероятно ще се възползва от това.

Последна актуализация: 13:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 2 години
според мен е точно обратното... много хора са загубили разсъдъка си...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 0
aranda
преди 2 години
Именно защото са в каравани или даже бездомни, ще имат нужда от бягство от реалността. Новата "дрога" за справяне с непоносимата действителност. И като гледаме накъде се е насочил света и ние самите - метавселената и всичко мета има огромен потенциал ;). Много добре знаят Зукърбърг и сие какво правят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Мнозинството от хората са запазили разсъдък, просто соц и други медии тръбят и внушават измишльотини и глупости на хората, които тия с липса на ай кю приемат за чиста монета. И това ще отмине. Едни ще намажат дебело, а други ще живеят в стари каравани, но с интернет и "имоти" в метавърса...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
nikiangel
преди 2 години
Апартаменти в метавселената като инвестиция...Побъркал се е този свят, наближава време за хард ресет.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още