IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на биткойна приближава технически тест в края на годината

Монетата поевтинява с 1,3% до 46 893,17 долара минути преди 11:30 ч.

12:57 | 30.12.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Декемврийското поевтиняване на биткойна продължава, тествайки ключово техническо равнище, което през последните две години влизаше в ролята на под за цената на криптовалутата, съобщава Bloomberg.

Монетата поевтинява с 1,3% до 46 893,17 долара минути преди 11:30 ч. българско време. Поевтиняването възлиза на 18% този месец, като тенденцията се пренасочва и към останалите криптовалути.

Последните разпродажби доведоха цената на токена до 55-седмичната му пълзяща средна – ниво, което успя да задържи след декемврийския си спад и по време на срива в цената от средата на годината. Според технически проучвания понижение под тази стойност ще го поставят напът към цена от 40 хил. долара.

Цената се приближава към 55-седмичната си пълзяща средна. Графика: Bloomberg

Биткойнът остава емблема за волатилност и един от основните въпроси с идването на 2022 г. е дали цената му ще остане занижена и с оттеглянето на част от пандемичните стимули.

Тази година се наблюдава „значително увеличение на масовото приемане на криптовалутите и блокчейна с голямо влияние от институционалното инвестиране, което поднови доверието в този сектор“, каза Уалид Кудмани, анализатор на XTB Market.

Това може в крайна сметка да доведе до значителен ръст на цените и растяща волатилност, докато инвеститорите на дребно се опитват да наваксат с тренда, коментира още той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
fnif
преди 2 години
Много им се иска на някои биткойна да изчезне, но няма как да стане!Колкото повече поевтинява - толкова по-добре! Хората ще могат си купят по-големи количества от него! А това което наистина скоро ще изчезне са фиатните валути!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още