IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Председателят на парламента е дал положителна проба за коронавирус след КСНС

Президентът, премиерът и политическите лидери, присъствали на срещата, трябва да бъдат поставени под карантина за 10 дни като контактни лица

21:48 | 10.01.22 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Председателят на НС Никола Минчев и премиерът Кирил Петков. <em>Снимка: БГНЕС/ЗАРА РУСЕВА</em></p>

Председателят на НС Никола Минчев и премиерът Кирил Петков. Снимка: БГНЕС/ЗАРА РУСЕВА

Председателят на парламента Никола Минчев е дал положителна проба за коронавирус след Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента Румен Радев. Срещата бе свикана по инициатива на държавния глава и посветена на Северна Македония и Албания и интеграцията им в Европейския съюз.

След провеждането на КСНС Минчев се е почувствал зле. Той веднага си е направил тест, който е бил положителен за COVID-19, съобщават от пресцентъра на парламента.

През следващите дни Никола Минчев ще участва в заседанията на парламента дистанционно по електронен път при спазване на приетите от Народното събрание правила.

По време на съвета самият Минчев бе в контакти с всички участници, сред които освен президентът бяха премиерът Кирил Петков, представители на парламентарно представените партии и част от министрите. А по време на изявленията за медиите Костадин Костадинов, лидерът на Възраждане, която се обявява срещу всички мерки, демонстративно бе без маска. 

При текущите здравни мерки това означава, че всички те ще трябва да бъдат поставени под карантина като контактни лица за срок от 10 дни. За такива конктатни се определят не само съжителстващите в едно домакинство с пациент с COVID-19, но и такива, които са имали директен физически контакт с пациент с COVID-19 (напр. ръкостискане), директен незащитен контакт с инфекциозни секрети на пациент с COVID-19, директен (лице в лице) контакт с пациент с COVID-19 на разстояние до 2 метра и продължителност над 15 мин. или са имали престой в затворено помещение (напр. класна стая, болнична стая, стая за срещи и др.) с пациент с COVID-19 за ≥ 15 мин. и на разстояние минимум 2 метра. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
ing5rov
преди 2 години
"А по време на изявленията за медиите Костадин Костадинов, лидерът на Възраждане, която се обявява срещу всички мерки, демонстративно бе без маска. " .............. де гледа тоя вирус , не зная ... ало , Цънцарова , ваксиниран ли е Колето бе ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
ing5rov
преди 2 години
е как ше одим тогаз у Македония ... добър повод да се отложи излагането ... пък и малко реклама на ковида не вреди , може и да помогне ... : )))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още