IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Христофор Караджов: Джо Байдън загуби доста от популярността си

Американският президент се сблъсква със стена от съпротива, заяви преподавателят по журналистика в Калифорнийския университет

14:18 | 11.01.22 г. 3
Христофор Караджов: Джо Байдън загуби доста от популярността си

Една година след щурма срещу Капитолия американският президент Джо Байдън загуби доста от популярността си. Той дойде с много високи очаквания и се опита да прокара няколко ключови програми, но в момента се сблъсква със стена от съпротива, каза Христофор Караджов, преподавател по журналистика в Калифорнийския университет, в предаването „Светът е бизнес” по Bloomberg TV Bulgaria.

„Байдън губи популярност заради поскъпването на бензина, на газа за потребление. Програмата му Build back better, която бе за около 3,5 трилиона долара за десет години и включваше много програми за социално подпомагане, за борба с климатичните промени, за справяне с детската бедност, бе бламирана от неговите си хора”, посочи Караджов. 

Във връзка с предстоящата среща между президентите на Русия и САЩ в Женева Караджов каза, че не смята, че нещо ще се реши окончателно. „Путин иска твърде много неща, които не могат да бъдат дадени от американците и от европейците. Условието да няма нови членове на НАТО в Източна Европа е абсолютно неизпълнимо”.

"Американците и руснаците се срещат в Женева без участието на Европа и решават проблеми без участието на самите европейци. Има опасения дали няма да се получи като по времето на Студената война, когато решения се взимаха без участието или с минимално участие от страна на европейци", посочи Караджов.

Вижте целия коментар във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:41 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 1
serafima
преди 2 години
Без да искам, следя от години изявите на г-н Караджов. Полага много усилия да бъде напредничав според някои представи. Не можа да се развие като журналист, но става. Дори ме изненадва, че признава за спадащата популярност на Джо Байдън. Само дето, докато се е премествал в САЩ, не е следял развитието на вещата около закривания Варшавски договор, кой знае защо оставащата НАТО, разпадакия се СССР и сегашна Русия. Договорката беше да няма страни от НАТО в буферна зона около Русия. НЕ в ИЗТОЧНА ЕВРОПА, Караджов, бъди точен. САЩ ще приемат ли Русия да се развихри около границите на ФАЩ? САЩ НИКОГА в историята си не е допускала военни действия на своя територия, ЗАЩО ЛИ???? Винаги я изнася далече и то в своя полза, да граби. Знаем какво значи демокрация според тях в завладените от тях държави. А знаем, че НАТО=САЩ. Европа играе ролята на магарето, което ще бъде ощетено. Затова Европа трябва да има свои войски. Но НАТО не допуска. ЗАЩО ЛИ? Путин им лази по нервите с това, че прави Русия все по-силен фактор в международната политика. И НИКОГА не забелязват агресията на НАТО и САЩ. Почети малко и друга литература, Караджов.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 2 години
ае ново 20.. справяне с детската бедност ... WTF?!?! Каква е разлика между детска бедност и енергийна бедност ... и добрата стара обикновена бедност, тая дето немаш пари ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
ing5rov
преди 2 години
в случая между Русия и САЩ , Европа е мулето дето носи багажа или ше яде сопата ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още