IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси изплуваха на зелено в очакване на данните за инфлацията в САЩ

Инвеститорите очакват и коментарите от Фед

19:23 | 11.01.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Alex Kraus/Bloomberg</em></p>

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Европейските индекси завършиха търговията във вторник с ръстове, докато инвеститорите очакват следващите данни за инфлацията в Съединените щати в сряда и следят коментарите от Федералния резерв, пише CNBC. 

Паневропейският индекс Stoxx 600 приключи деня с 0,8% нагоре, справяйки се 1,3-процентния спад от края на сесията в понеделник. Технологичните акции записаха 1,9% повишение, повеждайки ръстовете, докато опасенията на инвеститорите от по-високи лихви леко се охладиха.

Европейски Европейски

Таблица: CNBC

На корпоративния фронт цената на акциите на шведската компания за изчислителни облаци Sinch се повиши с близо 10%, след като Goldman Sachs препоръча покупка на книжата.

Британската фирма за киберсигурност Darktrace записа близо 7% борсов ръст днес, след като повиши прогнозата за растежа на приходите си.

А стойността на книжата на Delivery Hero нарасна с 5%. По-рано днес компанията обяви, че очаква бизнесът ѝ с доставки на храни да започне да генерира печалба през втората половина на 2022 г., след като фирмата придоби мажоритарен дял в испанския си конкурент Glovo.

На дъното на европейския индекс на сините чипове се озова британският създател на бордови игри Games Workshop. Цената на акциите му спадна с 11 на сто, след като той отчете 4% спад на печалбата преди данъци. Освен това фирмата посочи по-високите разходи и проблемите с веригите на доставките като фактори, допринасящи за забавяне на растежа.

Световните пазари са фокусирани върху най-новите данни за американската инфлация, които се очакват тази седмица.

През последните месеци потребителските цени в Европа и Съединените щати нараснаха. Данни от петък показаха, че инфлацията в еврозоната е достигнала нов рекорд през декември. Инвеститорите по целия свят пък следят за сигнали дали Федералният резерв ще повиши лихвите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още