IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск и Tesla донесоха двуцифрено поскъпване на доуджкойна

Цената на мемекойна се увеличава с 16% за последните 24 часа

11:09 | 14.01.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Цената на доуджкойна се изстреля нагоре в петък, след като производителят на електромобили Tesla направи възможна покупката на нейни стоки с криптовалутата.

Цената на мемекойна минути преди 10 ч. българско време е 0,195590 долара, което е ръст от над 16% за последните 24 часа, показват данни на CoinDesk.

Доуджкойнът в петък е една от малкото монети, записващи ръстове. Биткойнът и етерът поевтиняват с над 2%, рипълът с над 1,5%, а солана с над 2,5%.

Цената на доуджкойна през последната седмица. Графика: CoinDesk

Фен стоки на Tesla могат да се купуват вече с доуджкойн, написа в Twitter Мъск.

На сайта на компанията различни продукти – от свирки и якета до детско бъги, имат възможност за покупка с криптовалутата.

Кадър от сайта на Tesla.

Решението на Мъск, който често коментира криптовалутите в социалните мрежи, не е изненада, тъй като изпълнителният директор неведнъж се е заигравал с идеята да използва доуджкойна за плащания. Също така през последните дни се появиха редица съобщения, че основният код на сайта на Tesla предвижда използването на монетата, посочва Bloomberg.

През декември Мъск написа в Twitter, че компанията му ще започне да приема доуджкойни за свои фен стоки тестово.

Преди около година компанията за кратко даде възможност на потребителите да купуват нейните основни продукти – електромобили, с биткойни, но възможността бързо бе спряна заради притеснения за ефекта на монетата върху околната среда.

Били Маркъс, един от създателите на доуджкойна, публикува в Twitter по-рано в петък снимка на т. нар. киберсвирка, на която се вижда, че може да бъде закупена от сайта на Tesla за 300 доуджкойна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
khao
преди 2 години
Мъскчо пак клати балъците, хахахаха! след месец пак ще спре да приема коинове... само да развърже своите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още