Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Какво могат да научат големите икономики от малка Швейцария

Страната се възползва от умната си фискална политика, устойчивата енергийна мрежа и гъвкавата работа

1
 
6
 
6
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Това което се случва в малка Швейцария, няма как да се случи в нито една голяма икономика по света. Единственото което могат да научат другите от нея, е културата на швейцарците. Начина им на живот, отношението към реда, закона, парите и държавата.
5
 
2
 
5
scott до: michaelis23
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
ми чекай да ти кажем: когат нса папата са му притребвали гардове за първи пат се оказало, че ШВЕЙЦАРЦИТЕ са най-кръвожадните и ефективни войници. Мъжете от територията немали никва друга кариера, освен да се фанат наемници при френските крале. През първата световна война, разкопават земята пред парламентот техен, за да насадът картофи, че иначе - глад. БАНКОВАТА ТАЙНА ПРАВИ ШВЕЙЦАРИЯ! Имаш пари от кланета и ги кътъш сигурна там, че и никой не задава въпроси. Наскоро обаче, банките предадоха своите клиенти като дадоха дискове със сметки на САЩ и ЦРУ. Викат си - като през ВСВ, ако сме добре със силните на деня, техните елити ше си фъргат парите при нас и ний ше сме дообре. Е да, ама не. Панама,пандора и айде у киреча. КРИПТОТО Е НОВАТА ШВЕЙЦАРИЯ. Секи влага и умножава пире там. Само дето има недодстатък: мирише не швейцария, пък иначе: Путин. И активите ти изчезват с един клик по заповед на диктаторът, или неговите олигарси ти ги арестуват и продават без твое знание. Съвременниот свет е ного яко место и пълно с бълъци.
3
 
7
 
4
преди 3 месеца
Могат да се научат как да НЕ се поддават на фалшиви "зелени" политики и простотии и да не лъжат собствените си граждани.
1
 
2
 
3
дядя Вова до: michaelis23
преди 3 месеца
Велик си боро :)
3
 
6
 
2
michaelis23 до: michaelis23
преди 3 месеца
замалко щях да забравя че Banco de Vaticano също има доста тесни връзки с Швейцария, а гардовете на Папата от векове са Швейцарската гвардия, чудно що ли, а не са от бъдещата НАТОвска сила Македония или от Вашингтон ...
7
 
5
 
1
преди 3 месеца
могат да научат, че Венецианските банкери и търговци 40 фамилии са били в разцвета си през 1207 до 1261 биват изместени на заден план от генуезците през 1297ма г. и от 1261 са имали продължителни войни, при което окончателния им край е когат Бонапарт влиза във Венеция и тя бива поделяна от Франция и Австрия. Банкерите видели че града въпреки контрола над Средиземно море е постоянно изложен на риски и нападения при което е трябвало да се създаде сигурно място, където могат да бъдат съхранявани богатствата им. Така се създава Швейцария през 1291г. като убежище на Венецианския Капитал. Швейцария хората я знаят като малка планинска държавица и се чудят как аджаба тия оФчари там у чукарите са създали такова нещо. Ми - не са, то това е филма. Швейцария печели неимоверно много от ВСВ като ограбва стотици еврейски семейства с така наречените им "номерирани сметки", Ленин който живеел там е пратен с пари да прави революция в Русия, в днешни дни продължава с кражбите от диктатори като Муамар Кадафи, Саддам Хюсеин наркобарони като Пабло Ескобар и прочее персони, разбира се парите им са "лоши" и потъват в Швейцарските банки. Лидерът на С. Корея Пинг Понг също е завършил в Швейцария, Маджо или Младен Михалев нашия роден бандит който зъщо живее в там до ден днешен с парите си, Михаил Ходорковский - Юкос живеел на две преки от жилището където е пребивавал Ленин преди да замине за Русия. СЗО здравната терористична организация която е финансирана от частни лица изливащи милиарди в нея се намира в Женева. Банката за международни плащания БМР която е банка на всички централни банки се намира в Базел. .... Общо взето тая Швейцария както е малка, така и магарето е малко ама рисува по песъка с гегата и хората трябва да знаят тия неща а не глупостите преписани от Пешо за зелените дървета ....