Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Здравословни ли са ръстовете на цените на жилищата у нас?

Балон на пазара все още няма, но има риск да поеме в тази посока, предупреждават експерти

   1| 2    
10
 
4
 
12
kmilchev до: V.At.
преди 3 месеца
Да, ама за съжаление болшинството от тези освободени жилища ще са по селата и малките градове. В София населението се оказва, че е 1,5млн по преброяването. С цели 200-300хиляди отгоре или с 20-25%. Това напълно обяснява и цените в момента, както и трафика на коли по пътищата както и липсата на паркоместа.
2
 
12
 
11
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Един друг поглед върху "Нарастващите цени на недвижимите имоти":Според данни от преброяването, декември 2021, населението на България е 6,5 млн. По данни от същото преброяване, възрастните хора в България са 24% от населението, т.е. 1 560 000. Имайки предвид горе долу разпределение самотни - семейни двойки, това са приблизително 800 000 жилища. Средната продължителност на живота в България, пак по статистика, е 72.7 години. Т.е. Спокойно може да очакваме, че след 7,7 години или 7 години и 8 месеца поне половината от тези 800 000 жилища ще са празни и оставени на техните наследници. Или 400 000 жилища ще излезнат на пазара, като наследниците просто искат да се освободят.Е може би до тогава брокерите ще се включат активно в правенето на деца, че иначе кой ще купува?
1
 
9
 
10
преди 3 месеца
Това за което мълчат бай брокер енд къмпани е че лихвите по кредитите ще нарастват и доста по раничко https://***.investor.bg/novini/130/a/za-pyrvi-pyt-ot-2019-g-dohodnostta-po-germanskite-obligacii-e-nad-nulata-343978/Краят на отрицателните лихвени проценти настъпва и в Германия.-линка по горе !!!-статията е от днес
0
 
16
 
9
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Всичко е точно. Банките печелят и в двете посоки, брокерите и те. Само бай *** дето е тръгнал да бори инфлацията с 2к заплата и 1к на месец към банката е леко прецакан, ама това са си нормални неща ;)
3
 
6
 
8
doba до: дядя Вова
преди 3 месеца
Изместваме малко темата към имотните данъци. Не съм чак такъв специалист по тях, не е зле да се провери как е на Запад/Изток и да се спрем на доброто за БГ решение. Колкото до цените на жилищата - Бъдещето и Пазарът ще покажат.
4
 
14
 
7
дядя Вова до: doba
преди 3 месеца
Това не значи, че някои нямат по 5 - 10 жилища, половината празни. Я данък 5 пъти по-голям с цел жилища за младите да има раждаемост?! Като светнат яко на червено, ще видим дали ще има токова празни жилища!?
10
 
6
 
6
ratten до: дядя Вова
преди 3 месеца
време е да предложиш връщане към комуналките, другарюпетилетки и задължително въдворяване на работа.кпсс, бкп! пролетарията. обединявайте се около идеята за служебни панели, докато има фонд!
0
 
10
 
5
doba до: дядя Вова
преди 3 месеца
Само за протокола: има 50% отстъпка в данъка за основно жилище. Оттам всичко е двойно.
2
 
13
 
4
преди 3 месеца
Единственото здравословно нещо и за пазара на жилища и за брокерите специалисти,в кавички дето ги тиражират са :Ръста на безработицата който се задава и вдигането на лихвите от банките,за което все още се мълчи .
0
 
11
 
3
преди 3 месеца
не, имагинерни са...