IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп ще строи 2300 луксозни жилища в курорта си в Маями

През последните месеци бившият американски президент отново е активен на бизнес фронта

17:41 | 18.01.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Доналд Тръмп планира значително разширение на курорта си Trump National Doral Miami, който се намира на един от най-нажежените имотни пазари в страната, предава Bloomberg.

Бившият американски президент съобщи в комюнике, че планира да кандидатства за изграждането на 2300 луксозни жилища в търговската и бизнес част в първата фаза от строителството на Trump National Doral. „Точно вложих милиони долари“ в голф игрището Blue Monster в курорта, допълни той.

Doral, който Тръмп купи през 2012 г., след като курортът обяви фалит, включва четири голф игрища и луксозен хотел. От години това е един от имотите, които генерират най-големи доходи за Trump Organization, но пандемията от COVID-19 първоначално доведе до затваряния и освобождаване на служителите в платен отпуск.

„Курортът има заеми за милиони, чийто падеж наближава. Те са обезпечени от самия Тръмп, но Флорида остана до голяма степен отворена по време на пандемията. Луксозният пазар в Южна Флорида нараства, а служители от финансовия и технологичния сектор се установяват там от щати с по-високи данъци“.

До неотдавна Тръмп беше относително неактивен на бизнес фронта, откакто напусна Белия дом, и вместо това посвещава времето си на Републиканската партия. Голяма част от Wall Street и корпоративна Америка също опита да се дистанцира от правенето на бизнес с него след метежа на Капитолия миналата година, който доведе до изключването му от социалните мрежи.

През последните месеци обаче Trump Organization се доближава до сделка за продажбата на правата върху хотела си във Вашингтон, която може да ѝ донесе над 370 млн. долара.

Освен това Тръмп създаде медийна компания, която се слива с компанията празен чек Digital World Acquisition Corp. През декември двете фирми набраха финансиране за 1 млрд. долара от група неназовани инвеститори и възнамеряват да отправят предизвикателство към големите технологични компании.

Нетното състояние на Тръмп, което е оценявано на 2,6 млрд. долара по Индекса на милиардерите на Bloomberg, може да нарасне значително, ако сделката бъде финализирана.

Doral носеше последователно над 70 млн. долара на година, докато Тръмп беше на власт и преди пандемията да засегне пътуванията, показват финансовите му отчети като президент. Приходите намаляха до под 50 млн. долара през 2020 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още