IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До пет години след сливането Chaos ще надхвърли оценката "еднорог"

Визуалните технологии все повече ще навлизат в ежедневието и в работата, прогнозира Петър Митев, съосновател и изпълнителен директор на технологичната компания

21:00 | 20.01.22 г. 1
До пет години след сливането Chaos ще надхвърли оценката "еднорог"

В ефира на Bloomberg TV Bulgaria, в предаването "Бизнес старт", той прогнозира, че виртуалната реалност със сигурност ще има много голямо място в професионалния свят, който използва всякаква форма на визуални технологии в ежедневието и в работата. Митев увери, че Chaos със сигурност ще се включи в него.

„При резки революционни промени в началото има твърде много амбиции и желание на много хора да навлязат на тези пазари, след което по пазарните принципи много от инвестициите отпаднаха и останаха решенията, които са практични и използваеми на пазара“, коментира Митев.

Той се надява пазарът да се успокои и много от нещата в екосистемата да се подобрят, за да могат виртуалните решения да навлязат активно в ежедневието.     

„Виртуалната реалност е само медия – нищо от съдържанието няма да се промени“, посочи изпълнителният директор на Chaos в коментар за навлизането на стрийминг услугите. Петър Митев заяви, че те са се превърнали в новите мегастудия за визуално и филмово съдържание за сметка на киносалоните и отбеляза, че пандемията ускори този процес, но в основата на това са технологиите, които изцяло изместиха начина на консумация на съдържание.

Що се отнася до инвестициите в рисков капитал, Петър Митев напомни, че обикновено компаниите в България нямат достъп до големи капитали. Той потвърди, че сливането на Chaos с германската Enscape е естествена стъпка от реализацията на стратегията за развитие на българската компания. Централата на новата компания ще бъде в Германия, което ще разшири достъпа до големи капитали и новите проекти за бъдещ растеж на групата.

„Преместването гарантира на западните фондове, че няма да има проблеми с юрисдикция, данъци... Със сигурност по-лесно ще ни виждат и по-лесно ще ни контролират, за да могат да осигурят надеждност на инвестициите си“, обясни съоснователят и изпълнителен директор на Chaos.

По думите на Петър Митев проектите и ежедневната работа няма да претърпят промени, а вземането на стратегически решения ще остане в ръцете на ръководството на компанията. Според него инвестиционните фондове ще държат по-голямата част от контрола и ще имат роля за проверка на стратегическите инвестиции и насоки при намиране на най-добрите решения.

"Нищо не спираме от това, което правим. Фокусът на фондовете е единствено и само върху ръст, който е в основата на нашата стратегия. Това означава още по-големи екипи, още повече работа и проекти", прогнозира Митев.

Компенсираха ли стрийминг компаниите спада на продажбата на билети в киноиндустрията?  В какво се състои партньорството на Chaos и Enscape?

Целия разговор може да гледате във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
redcretin
преди 2 години
Компанията е хубава, но до 5 години технологичните акции са в залез.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още