Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Криптовалути

Цената на биткойна се срина под 40 хил. долара до най-ниското ниво от пет месеца

Криптовалутите са загубили стойност от около 1 трлн. долара от своя пик през ноември

   1| 2| 3| 4    
0
 
5
 
36
Dr. Vatnikov до: Геро от Германия
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Не сме приятели. А и използването на елементарните ви лаф-похвати от криптосектантските групи не променят фактите.
2
 
0
 
35
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Прав си приятелю!
0
 
5
 
34
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Мога и друга опция да ви дам, ако шиткойн консумацията на ток минава чрез месечна такса за притежание, след като изкопаете последния. В такъв случай само за ток ще плащате 114 евро за всеки шиткойн. МЕСЕЧНО. Готино, нали?! Това са 4,5% отрицателна годишна доходност само за ток. Като се добави хардуера, печалбата и тн. - стават към -8% на година. Яко, истинска инвестиция. :)))
2
 
5
 
33
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Да ви го обясня простичко на шиткойн сектата - за 2022 очакванията за консумация на ток от шиткойн са 16 теравата месечно. Това умножено по средна цена от 150 евро за мегават е 2,4 МИЛИАРДА месечно сметка за ток. И това без хардуера. Преводите на месец са около 6,2 млн. (и трендът е за намаляване). Тоест, само за ток, един превод струва 387 евро! Без печалба и без хардуера! И когато шиткойнчетата свършат и няма нови, с които да плащате за тока, как точно ще просъществува пирамидката? Или си мислите, че някой ще плаща по 400 евро за превод? Хаха.
1
 
5
 
32
Dr. Vatnikov до: evlogi
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
И тия глупости за крайността на бройката ви ги дрънкат, докато не бъде "изкопан" последния шиткойн. С какво ще плащате за тока и за хардуера на "миньорите" след това, с трици ли? Или преводите и поддръжката изведнъж ще станат мега скъпи или ще има халвинг.
1
 
5
 
31
Dr. Vatnikov до: evlogi
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Абсолютно вярно, шиткойните не създават бизнес, не генерират нито ревеню, нито печалба. Тоест, те не произвеждат НИЩО. Нито имат някакво значимо нон-профит приложение, нито ще имат, защото са в противоречие с интетесите на всяка нормална държава. И след като НИЩО не създава, то цената му е чисто спекулативна и нарастването и зависи единствено от броя на новопривлечените шарани. Чиста пирамида.
5
 
1
 
30
evlogi до: Dr. Vatnikov
преди 3 месеца
Точно това,че цената им варира, е едно от нещата ,което го отличава от пирамида.И разбира се,че има значение колко са новите дялове, точно това събаря пирамидите.Те не могат да съществуват без емитиране на нови дялове, докато при биткойна може и още как.
5
 
1
 
29
evlogi до: Dr. Vatnikov
преди 3 месеца
Нищо подобно.Сравнението с пирамида,което даваш,е меко казано повърхностно.При пирамидата се разчита на постоянното издаване на нови дялове, които да се продават на нови участници,с които се изплащат дивиденти на старите.При биткойн първо няма никаква поредност,може и да си стар участник , но ако не ги вдяваш,както ти например, или си със слаби нерви пак може да си набутан.Второ новите дялове не нарастват експоненциално, както се налага при пирамидите, за да могат да се поддържат,и което накрая става причина за рухването им, а точно обратното-намаляват експоненциално, както вече обясних,ако си си направил труда да го прочетеш-намаляват двойно приблизително веднъж на всеки 45 месеца.Доста по-удачен пример колеги, за пирамида, ако търсите такъв, е системата на централните банки или болшинството съвременни пенсионни системи.Там търсете пирамиди, не под вола теле.
1
 
5
 
28
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Но има и една позитивна тенденция, все повече хора виждат пирамидата, изградена върху обещания и надежди за бързо забогатяване (като всяка пирамида).
1
 
4
 
27
Dr. Vatnikov до: evlogi
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Дяловете нямат значение като бройка, след като цената им варира. А това, че е пирамида, прочети долния пост.