Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Бюджет 2022: 4,8% ръст на БВП и 4,1% дефицит с включени Covid мерки

Значително ще растат капиталовите инвестиции, както и инвестициите в хора, обяви финансовият министър Асен Василев

2
 
2
 
6
преди 3 месеца
https://youtu.be/Xc4Fhc0jSQ0 .....тоя кокорчо на снимката е обяснен във видеото за харвардските парашутисти..
1
 
7
 
5
mnz
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Време е нчкой да довърши данъчната реформа и най-после и в БГ-то да имаме преференциален нисък ДДС за храни и лекарства, както е почти навсякъде в ЕС.
1
 
9
 
4
преди 3 месеца
Не е целия нов дълг. Има 3,1млд рефинансиране на стар. Чудя се защо всички новинарски емсии не го пишат като подробност..
4
 
6
 
3
fon
преди 3 месеца
И 10 милиарда нов държавен дълг.
7
 
2
 
2
viva до: nkavrakov1982
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
А нали се сещаш, ако догодина им върнат старите нива от 20% на ДДС-то, какво ще се случи с цените по заведенията и за стоките, на които е намалено? Ще има веднага товарене. И точно инфлацията ще се е поуспокоила и давай наново.
6
 
9
 
1
преди 3 месеца
Намаляването на ДДС върху определени стоки само пълни джобовете на търговците ,защото сами видяхме какво се случи когато намалиха ДДС за ресторантите -малки порции,още по високи цени ,рев че ще фалират уж,ниско качество на храните и услугите ,за да имаме нормални цени и стабилност ,това се бори със силно местно производство.Малка държава като Дания например е номер 1 производител на свинско месо за Китай,на първо място се задоволява населението със силно производство и субсидии на производителите и така цените падат и са стабилни ,какво ще им намалявате ДДС то като те веднага ще приберат разликата в джобовете си ,и цените няма и да мръднат ,даже ще ги вдигнат оправдавайки се че имат още по големи разходи ,което е и вярно в сегашната ситуация