Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Асен Василев: Не се очаква инфлацията у нас да прехвърли 10%

Средногодишната инфлация през следващата година се очаква да бъде между 6% и 7%

   1| 2    
0
 
1
 
13
data до: Bingomatic2
преди 3 месеца
В бюджета ръстът е нетене - демек минус инфлацията :)
1
 
2
 
12
das
преди 3 месеца
Нека да не бъдем скромни и да отчетем преизпълнението на проинфлационните евроцели. ЕС се бори дълги години да постигне едни поне 2% инфлация, а ние ето сме вече към 10%, преизпълни свме целите и заслужаваме похвала. Браво.
1
 
6
 
11
Bingomatic2 до: data
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Работата Е стагфлация. При 10% инфлация БВП автоматично скача с 10% защото всички цени са в 10% нагоре а БВП е стойността на всички продукти произведени в БГ. Обаче ръста на БВП в бюджета е околко 4. Това значи реален спад с около 6%.
1
 
8
 
10
Minka до: data
преди 3 месеца
Точно, подкрепям. Лихви, инфлация, по-високи данъци, скъпи материали и енергия ще затрият над 30% от парите. Целта е постигната и раята пак е бедна. Който купил активи на ниските цени, купил. Някои от тях няма как да коригират надолу.
1
 
9
 
9
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Над 20% е инфлацията и главната причина са безумните цени на тока за фирмите
1
 
6
 
8
преди 3 месеца
Работата отива на стагфлация !
1
 
8
 
7
преди 3 месеца
Тоя се подиграва с нас, всеки да си смята инфлацията сам за себе си, между 20-30% беще за 21ва, цените ще се задържат и не са временни. Инвестирайте в материали (commodities).
3
 
12
 
6
преди 3 месеца
Малка лъжа, лъжа, голяма лъжа, статистика..
4
 
9
 
5
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Значи реално е над 30%, щом се почна така. Да направим и другата сметка - 50% над тая за ЕС ... после пак обяснявайте как лева е надценен и да няма изненадани при курса 3.2 за евро после - и повече!
4
 
14
 
4
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Абе б***лък, реалната инфлация в България отдавна премина 10%.Откъде ви намират такива смешнuци в политиката?Централните банки на много страни започнаха да се намесват с активни мерки за ограничаване на инфлацията, нек***дърниците в българското БНБ къде са? Пак ли са решили да се покрият и да се правят на ни чули, ни видяли, както когато Пеевски окраде КТБ?