IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полицията ще разследва предполагаеми партита на Даунинг стрийт

По време на първото блокиране през 2020 г. колеги са се събрали в офиса на премиера Борис Джонсън, за да празнуват рождения му ден

12:32 | 25.01.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Проблемите на британския премиер Борис Джонсън ескалираха драматично във вторник, след като стана ясно, че британската полиция официално ще разследва твърденията за нарушаващи пандемичните правила партита в офиса му на Даунинг стрийт в Лондон, предава Bloomberg.

„Мога да потвърдя, че столичната полиция вече разследва редица събития, състояли се на Даунинг стрийт и в правителствения район Уайтхол през последните две години във връзка с потенциални нарушения на разпоредбите за Covid-19", заяви комисарят на столичната полиция Кресида Дик във вторник. „Ние, в полицията, работим без страх и облаги“.

Премиерският пост на Джонсън беше застрашен от обвинения, че той и екипът му са провеждали събития в официалния му офис в момент, в който подобни социални събирания бяха забранени съгласно ограниченията, наложени от неговото правителство, за да се спре разпространението на коронавируса. Скандалът, известен и като "Партигейт", принуди британския премиер да се бори за политическото си оцеляване.

Последното развитие на събитията се случва часове, след като от Даунинг стрийт потвърдиха, че служителите са се събрали на адреса, за да отпразнуват рождения ден на премиера по време на първото блокиране заради коронавируса през 2020 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още