IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Военният дисбаланс между Русия и Украйна

Дипломатическите усилия за деескалация на напрежението засега не се увенчават с успех

15:42 | 27.01.22 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: EPA/SERGEY DOLZHENKO</em></p>

Снимка: EPA/SERGEY DOLZHENKO

Фактът, че Русия има по-голяма армия от Украйна едва ли е изненада за някого.

GlobalFirepower прави оценка на военните сили на двете страни за 2022 г. Както показва инфографиката, изготвена от Statista.com, Русия бие по всички показатели.

Предстои да се види дали президентът на Русия Владимир Путин ще реши да нахлуе в Украйна. От руската страна на границата има ново и значително военно натрупване.

Дипломатическите усилия за деескалация на напрежението засега не се увенчават с успех. Западът в момента се фокусира върху показването на солидарност и заплахите за тежки икономически последици за Русия от евентуална инвазия.

Още графики на деня може да видите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 2
Един Българин
преди 2 години
Далече им е на американците и икономическите санции, като да им резнат клиентите по-скоро може да имат ефект. Да вложиш 11 млрд евро и да не си върнет и един цент си боли....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 2 години
"Фактът, че Русия има по-голяма армия от Украйна едва ли е изненада за някого." Хааахаха!!! Драмата е във факта, че Русия има по-голяма и боеспособна армия от всички европейски армии на НАТО. Затова и руснаците си говорят директно и само с американците - с тях ще се пазарят и търгуват, щото само те са откъснали достатъчно голямо парче от националния си доход за армията си и само те имат какво да сложат на масата като залог. Койту играй, пичьели, койту ни играй - ни пичьели... ;) :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още