IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компанията на Бъфет е купила акции от Activision преди сделката с Microsoft

През ноември Berkshire Hathaway се е сдобила с книжа за близо 1 млрд. долара

11:54 | 15.02.22 г. 1
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Williams/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Williams/Bloomberg

Компанията на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway е купила акции от Activision Blizzard за близо 1 млрд. долара през четвъртото тримесечие, сочат документи до регулаторите. По този начин тя се е сдобила с книжа точно преди Microsoft да придобие издателя на игри за 68,7 млрд. долара, пише CNBC.

Berkshire е притежавала 14,66 млн. акции, оценени на 975 млн. долара, към края на 2021 г., сочат още документите.

Microsoft обяви намерението си да придобие Activision Blizzard в средата на януари на цена от 95 долара на акция, което изпрати цената на книжата с 25% нагоре до над 82 долара, макар че след това тя спадна леко. Това ще бъде най-голямата сделка в историята на американска технологична компания.

Бъфет би генерирал значителна печалба, ако споразумението получи регулаторно одобрение. Цената на акциите удари дъно от 56,40 долара през четвъртото тримесечие, след като срещу Activision и нейните дъщерни компании бяха заведени дела за сексизъм и за това, че плаща на жените по-малко, отколкото на мъжете.

През ноември Activision сподели, че ще отложи премиерите на игрите Diablo IV и Overwatch 2. Същевременно беше засегната от разочароващите отзиви за новото ѝ заглавие Call of Duty: Vanguard, което беше пуснато тогава.

Съоснователят и бивш главен изпълнителен директор на Microsoft Бил Гейтс се оттегли от бордовете на Berkshire и Microsoft през 2020 г. Гейтс е дългогодишен приятел с Уорън Бъфет, който е председател и главен изпълнителен директор на Berkshire.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Colossus
преди 2 години
Това, разбира се, е станало напълно случайно. Няма как Бъфет да е знаел, че ще има придобиване. Абсурд! Просто е извадил късмет!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още