Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Даниел Дончев: Възможна е корекция на имотния пазар в България

Завръщането на иранския петрол няма да доведе до трайно поевтиняване на суровината заради изключителния недостиг, смята изпълнителният директор на "Експат Асет Мениджмънт"

0
 
4
 
6
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Големи сме анализатори тука. Ама то не само от футбол и политика разбираме. Натикването на населението в София и още няколко града ще доведе до спад на раждаемостта. Това е демографски закон. Плъховете също раждат по-малко като се натикат на по-тясно. Та не знам какво очаквате от младите!? Недостиг на детски градини в София 12 000 места мисля за тази година. Ми той един набор деца е 15 000 в София. Почти цял набор деца нямат място в градина. От колко набора - сами си сметнете процента. Натикването на населението в София главно противоречи на природните дадености на България за икономика. Ние имаме земя, имаме условия за овощарство и градинарство, за животновъдство. В София какво ще работи толкова народ - клатене на т..опки по бюро. После що сме последни по БВП в ЕС. Това допълнително ви го подавам като фактор на влошаване на демографията в бъдеще. Отделно, че няма как да не ни залеят мигранти. Нека има къде да живет мигрантите. У София. Те няма да копат на село. България съществува чисто формално. Просто на някого сега му е изгодно тази важна територия да се представлява от недоразумението България.
0
 
4
 
5
yom
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Положителното за имотния пазар в големите градове беше това, че всички села се обезлюдиха и къщите там паднаха. Това трябваше да се компенсира с построяването на нови сгради, което вече е факт. Следващата стъпка освен да е пълното обезлюдяване на градове, които в момента имат 40-50 000 жители.
0
 
5
 
4
Yanis83 до: bigblunts
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
По последни данни сме 6.5млн.,като за последните 10г.сме намалели с 844 000хил.души, от тези 6.5мил. около 25% над 65г. До 2040г. за 18години вероятно ще сме около 5милиона.Изниква въпроса: От 5 мил. 40% е около 2мил, та те сега са неофициално толкова,как тогава ще продължи да расте следващите 18г? Дори краен оптимимист,би определил ситуацията като много лоша.
1
 
6
 
3
преди 4 месеца
Това което не се казва е , че имаме имотен пазар на 2 скорости. София и провинцията. В София търсенето остава високо, освен това единствено София се очаква да расте поне да 2040, когато 40% от населението на България ще живее в София. В провинцията до 2040г населението ще намалее с около 26% а в някои населени места сградния фонд ще е по висок от населението, като бройка. Това ще са Видин, Силистра, Добрич, Плевен, В.Търново на човек от глава на населението ще се пада по един апартамент. В тези региони единствената посока е надолу. Единствено по морето и в София има смисъл да се инвестира в имот, но не сега, след като се спука балона.
1
 
13
 
2
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Купувайте, че ще свършат! :))) Искрено съжалявам хората които купуват на тези цени и особено с кредит ...
1
 
10
 
1
преди 4 месеца
Риска от война никой не го слага,но за съжаление отдавна трябваше да са решили проблема около Украйна с мирни средства.Със всеки изминал ден се влиза в спирала,която няма да доведе до нищо добро.Стане ли война,която може да се пренесе на глобално ниво на никой няма да му е до имоти,а тези които са си изхрачили всичко за кредити и за жилища не ги мисля.