IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Guardian: Transport for London ще обяви фалит до дни без правителствена помощ

Последните преговори между кмета на Лондон и агенцията не постигнаха търсеното от TfL удължаване на помощта

13:20 | 20.02.22 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Правителствената агенция, която управлява обществената транспортна мрежа в Лондон, може да обяви фалит до няколко дена, ако правителството на Великобритания не ѝ предостави спешна финансова помощ, съобщи Guardian, цитирайки неин говорител. 

Британското правителство подкрепи Transport for London (TfL) с поредица от краткосрочни сделки за финансиране, като последната от тях изтече в петък. Преговорите в събота за удължаване на сделката, включващи кмета на Лондон Садик Хан, не доведоха до положителен резултат, пише вестникът.

Без ясна индикация за подкрепа от правителството, TfL няма да може да изпълни законовото си изискване да декларира, че може да балансира бюджета си, според говорителя на агенцията. Броят на хората, използващи услугите на TfL, остава далеч под нивата от преди пандемията, добавя Guardian.

В същото време в Англия ще отпадне от следващата седмица задължителната изолация след заразяване с коронавирус. Всички останали ограничения, свързани с пандемията, ще отпаднат през следващите дни в рамките на новия план на правителство „Да живеем с Covid“. В момента дали положителен тест или хора със симптоми трябва да се самоизолират до 10 дни. Решението ще бъде оповестено в понеделник от премиера Борис Джонсън.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Gocho
преди 2 години
Абе Путин напада Украйна "демокрацията барабар с атлантическите ценности" са в опасност, вие с някакви си влакчета се занимавате Борис Джонсън главата не може да си повдигне от ината на тоя Путин ,вие искате с метрото да си губи времето
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още