Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Екоминистърът: "Марица Изток" ще затвори, въпросът е кога

Да свалим розовите очила – срещу страната ни има много санкции заради мръсния въздух, каза Борислав Сандов пред Bulgaria ON AIR

1
 
1
 
5
преди 4 месеца
Няколко хиляди мегавата ФЕЦ има предвид.
2
 
1
 
4
преди 4 месеца
На България ще и трябват 2 нови АЕЦ и поне няколко мегавата нови ФЕЦ за което има добри условия. Въглищните централи не трябва да се закриват а трябва да преминат на газ. На България ще и трябва много енергия през следващите 50 години. Трябва се подготвим за индустриален бум и население 10 милиона.
1
 
4
 
3
преди 4 месеца
То всичко рано или късно затваря.Въпросът е да не слагаме каруцата пред коня и да не се правим на по-католици от папата.
2
 
6
 
2
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Г-н Министър и аз имам зелено мислене, но съм реалист. Не може да нямаме балансиращия мощности на Козлодуй т.к. при авария / спиране отиваме директно в каменната ера. Ние не сме в средата на ЕС за да купим енергия макар и скъпо, около нас почти няма производители. Каква е разликата за природата ако купим въглищна енергия от Сърбия примерно или да я произведем у нас? Вие трябва да обяснявате на ЕС - за това сме ви избрали. Няма как само с вятър и слънце, а за геотермални централи у нас могат да говоря само мозъчни инвалиди. Не съм убеден в енергията от вълнението на морето, че също може нещо да направи.
1
 
5
 
1
преди 4 месеца
Май някакво зам. министърче питало там колектива: - Какви искате да станете след като ви затворим. Един отговорил: - Космонавт!