IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Intel преустановява доставките за Русия и Беларус

Производителят подкрепя бежанците от Украйна чрез дарения на служителите си – за над 1,2 млн. долара

16:35 | 04.03.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Американският технологичен концерн Intel обяви, че преустановява доставките на свои продукти за Русия и Беларус. Това се казва в изявление, публикувано от компанията в петък.

„Intel осъжда нахлуването на Русия в Украйна и преустанови всички доставки за клиенти в Русия и Беларус. Мислите ни са с всички, които са засегнати от тази война, включително с хората в Украйна и околните страни, както и с всички по света, които имат семейства, приятели и близки в региона“, се казва в изявлението.

Основана през 1968 г., Intel произвежда електронни устройства и компютърни компоненти, включително микропроцесори. От миналата година насам светът изпитва недостиг на полупроводници поради рязкото нарастване на търсенето на тези продукти, тъй като много страни преминаха към мобилни комуникации от пето поколение. А на фона на пандемията и разширяването на възможностите за дистанционна работа се увеличи и производството на персонални компютри и конзоли за игри.

„Работим, за да подкрепим всички наши служители в тази трудна ситуация, особено тези, които са тясно свързани с този регион. Стартирахме кампания за дарения от служителите чрез Intel Foundation, която вече е събрала над 1,2 милиона долара за хуманитарна помощ, и се гордеем с работата на нашите екипи в околните райони, включително Полша, Германия и Румъния, в помощ на бежанците. Ще продължим да подкрепяме народа на Украйна и световната общност в призива им за незабавно прекратяване на войната и бързо възстановяване на мира“, поясняват още от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
ПИЧ
преди 2 години
Не е много ясно, когато фирмите обявяват че преустановяват доставките за Русия - това означава ли , че други фирми - независими посредници, могат да продължат да извършват доставки. Най-вероятно така ще се заобиколи забраната. BMW, Мерцедес като няма да продават в Русия - няма ли да се карат там Мерцедеси. Ще се карат, но доставени от друга фирма или реекспортирани от друга държава към Русия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още