IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Малайзия е напът да приеме биткойна за законно платежно средство

Предстои идеята да бъде одобрена от парламента

13:42 | 21.03.22 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Министерството на комуникациите на Малайзия е предложило на правителството криптовалути като биткойна да бъдат приети за законно платежно средство. Това обяви заместник-министърът Захиди Зайнул Абидин пред парламента в понеделник, цитиран от Bloomberg.

„Надяваме се, че парламентът може да одобри“ това предложение, каза Захиди.

„Опитваме се да видим как може да ги легализираме, така че да развием участие на младежта в крипто(секора) и да им помогнем“, заяви още той.

За момента криптовалутите са под надзора на централната банка на страната и Комисията по ценните книжа, допълни заместник-министърът.

Засега Ел Салвадор остава единствената държава в света, където биткойнът е официално платежно средство. Мярката е в сила от септември миналата година, като вече има планове за мащабно развитие на употребата на криптовалутата.

Властите подготвят проект за т. нар. биткойн град, който ще е финансиран с 1 млрд. долара в биткойн облигации. Президентът Найиб Букеле се надява, че градът ще стане напълно самостоятелен – със свои работни места, туризъм, търговия и строителство. Жителите му не се очаква да плащат данъци върху доходите, недвижимото имущество или капиталовите печалби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 5
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Напът? Министерството на комуникациите предложило нещо, сега от Министерството на Финансите ще им кажат - я си гледайте комуникациите и не се занимавайте с неща, от които нищо не разбирате! А междувременно И Тайланд забрани разплащането с крипто.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 5
khao
преди 2 години
Опитваме се да видим как може да ги легализираме, така че да развием участие на младежта в крипто(секора) и да им помогнем, заяви още той... това да ти изглежда като "напът да приеме биткойна за законно платежно средство" ... сега верно че разчитате на функционално неграмотни които да хранят пирамидата ви, но поне като се обръщаш към по умните от теб, не се опитвай с евтини манипулации!Как е Ел Савадор, бичат ли на биткоини ежедневно... изместиха ли долара? Станаха ли по богати?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 4
Геро от Германия
преди 2 години
Пълни глупости! Д-р Ватников каза, че никоя страна не би приела шиткойни за платежно средство. Нали така?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още